Подкаст епизод 004 ǀ BioVita ǀ Десислава Ангелова

Време за слушане – 18:11 минути

Слушайте и в Spotify

Здравейте, приятели!

Аз съм Валентина, а вие сте с подкаста „БиоДарове”.

В днешния епизод ще ви запозная с Десислава Ангелова. Деси е Магистър фармацевт, с опит от над 20 години. Тя е основател на марката BioVita – хранителни добавки за цялото семейство. 

Валентина: Деси, благодаря, че прие моята покана за това интервю. Може ли да ни разкажеш малко за себе си – коя си ти, как започна приключението BioVita?

Деси: Здравей, Валя. За мен е огромно удоволствие да участвам в твоя проект за осъзнато здраве. 

Казвам се Десислава, както ме представи и съм Магистър фармацевт, с опита, който ти каза, във фармацията и фармацевтичните грижи.

Основател съм на BioVita и приемам марката като система от хранителни добавки за здраве. 

Казвам система, защото в продължение на цялата си практика, видях, че е абсолютно задължително да имаме и холистичен подход към нашето здраве, защото нашият организъм е част от цялата природа и е една супер интелигентна система от взаимосвързани, взаимно регулиращи се функции от органи, системи. Когато боледува един орган или система, няма как да не страдат останалите. 

За съжаление днешната медицина продължава, в много голяма степен, всъщност да лекува симптомите, а причината все още остава неизяснена в повечето случаи и така се натъкваме на често повтарящи се инфекции, понижаване на имунната система, съответно хронични заболявания, тоест страдание на целия организъм.

Затова реших да създам BioVita с идеята за профилактика, превенция на различни заболявания, за добро здраве, за дълголетие. 

BioVita представлява всъщност моята философия за здравословен начин на живот, тъй като здравословният начин на живот вече съвсем не означава прием само на плодове, зеленчуци, риба. Основното и най-важното (и това е всъщност нашата отговорност) е да търсим чисти, по възможност биологично сертифицирани – от органично земеделие храни, билки, концентрирани храни, както в случая ние използваме в нашите продукти.

Валентина: Както често казват – това, което ни е дала природата.

Деси: Това което ни е дала природата, защото тя ни е дала абсолютно всичко за да бъдем ние здрави, просто от нашият избор, от нашето внимание и грижа, воля също така, зависи дали ще поемем този избор и този път – за да бъдем полезни на себе си, на нашите семейства, защото това е щастието.

Валентина: А как започна всичко? Как реши така изведнъж просто да създадеш… Най-вероятно вие сте искали да се погрижите за себе си по-добре и от там…

Деси: Ами да, това е първо грижа за семейството и на второ място цялото това наблюдение, този опит който имам върху пациенти, върху този порочен кръг в който се въртят всъщност много, много голяма част от хората… А реално целта в грижата за здраве е постигането на това здраве. Затова основно работата свързана с BioVita е търсене на висококачествени, чисти, природни субстанции, биологични. Биосертифицирани субстанции има в някои от подуктите ни, билкови екстракти, с които да гарантираме ефективност и здраве.

Валентина: Да, то ти всъщност отговори и на следващия ми въпрос – кое провокира у теб създаването на бранда BioVita и защо… На практика това беше изпреварилият отговор.

Кажи ни в какво се състои силата на добавките, които ти създаде? Ти имаш няколко разработки – направила си много силен пробиотик… Направила… така го казвам, аз отдавна съм го опитала върху себе си… Твоят пробиотик стана доста известен при нас в „БиоДарове”. 

Деси: Радвам се! BioVita е с няколко серии хранителни добавки. 

Първата серия е серия „Масла”. 

Растително Омега-3 масло, извлечено от водорасли, тъй като се оказа, че тази жизненоважна за нас субстанция, която влиза в състава на клетъчната мембрана (това е обвивката на клетката), през нея преминават хранителни вещества, отделят се токсини и Омега-3 е изключително важно. 

Маслото от водорасли, което предлага BioVita е с високо съдържание на докозахексаенова киселина (DHA киселина) – ненаситена мастна киселина. Това масло е с приложение за подобряване мозъчната функция, за по-добра концентрация, за добро зрение, срещу макулна дегенерация и за добро качество специално на мъжките полови клетки – сперматозоидите, за подобряване на сперматогенезата, тоест силно препоръчваме при бъдещи татковци.

Другото масло, което предлагаме е масло от Черен кимион, което е египетско, с произход Египет и с най-висока степен на чистота.

Това, което исках също да добавя, е че освен чистотата на суровините, ние работим с няколко производствени бази. Основният ни партньор е завод в Германия, който е с над 120-годишна история и с много иновации в производството. Така че нашата работа се състои в подбора и на суровини и съответно качество на производство. 

Това важи за всички наши продукти. В момента работим и по отношение производство в България. Но това са сериите, с които работим, с тези чужди производители.

Втората ни серия е така наречената „Метаболитна” или „Есенциална” серия. 

В нея са включени продукти за регулиране на нарушени метаболитни параметри – пречистване на черен дроб, нарушени нива на холестерол, нарушени нива на кръвна захар. 

Тези добавки може да се включват в режими за детоксикация, тоест не е задължително да има някакво болестно състояние, даже напротив, желателно е да няма такова, това е и нашата цел (да се приема превантивно). 

Продуктът, който е за регулиране на кръвната захар може да се използва и без да има такива функционални нарушения, а за поддържане на едно и също ниво на кръвна захар, за да нямаме тези промени и съответно вълчи апетит или пък отпадналост, прималяване.

Приемът на продуктите е много улеснен, само по една капсула на ден, така че това е една много лесна грижа за нашия метаболизъм и за нашето здраве.

Следващата серия съм я отбелязала като Viva Vita, защото това е серията която дава жизнената ни енергия. 

В нея се включва този пробиотик, който ти толкова много харесваш и неговото приложение не се ограничава само с прилагане само по време на антибиотична терапия. 

Той е с много добра ефективност, когато има нарушени функции в червата, като така наречената болест на Крон. Може да се използва за дълъг период от време. Знаем, че 80% от имунната ни система е всъщност в нашите черва, така че поддържането на добро чревно здраве чрез фибри и пробиотични култури, е изключително важно. Там узряват много ензимни клетки, които имат отношение към целият ни метаболизъм. 

Пробиотикът ни „7В Пробио” е с шест щама микроорганизми – те са от банката на „Институт Луи Пастьор”, така че гарантираме за изключително добро качество. 

Трябва да спомена, че за продуктите на BioVita се използват растителни капсули, сертифицирани със сертификатите за растителен продукт. И пробиотикът също е с растителна капсула, така че може съвсем спокойно да се приема и по време на хранителни режими, в които се изключват животински храни и за хора които изобщо не консумират животински протеини.

Валентина: Тук имаше една особеност при пробиотика – аз винаги подчертавам на всички, които решат да го пият, приема се един час преди или след хранене. 

Деси: Да, за да може да се усвоят чистите пробиотични култури. Пробиотикът е стабилен, тоест културите са стабилизирани с технология биосъпорт, така че това е една специална бленда, в която са включени, така че живота на пробиотичните култури също е гарантиран.

Препоръчваме пробиотик и когато има нарушения в различни кожни възпаления, така наречените атопични дерматити.

Хубаво е и бъдещи майки (по време на бременност и по време на кърмене) също да приемат пробиотика, защото в резултат на храненето на майката, днешните деца се раждат с много по-ниско съдържание на пробиотична среда. Също тук има значение и раждането секцио, така че те не могат да получат пробиотичната среда от майката и затова е важно, когато тя кърми, да подава тези пробиотици – за да може да има здраво коремче бебето и съответно здрава имунна система.

Другият продукт, който е от серия Viva Vita е пък моя любим продукт – той е с витамини, съчетан с имуномодулиращ комплекс и конопен протеин. Витамините са изцяло извлечени от плодове и зеленчуци, като субстанциите са изцяло биосертифицирани. Така че може да разчитате на концентрирана супер храна, която е с биологичен произход.

Всичко това е много важно и постоянно говоря за чистите субстанции и за био храните, защото когато подаваме такъв вид концентрирана храна към нашите клетки, това влияе на цялостният жизнене цикъл на клетката, на нейният клетъчен метаболизъм, клетъчно дишане, клетъчна регенерация. 

А здравето на клетката всъщност определя здравето на целият ни организъм.

Валентина: Те всъщност всички тези добавки на BioVita действат на клетъчно ниво – говорим за твоите разработки…

Деси: Да, защото са изцяло натурални и всъщност организма възприема това, пак казвам ние сме част от природата, подаваш нещо от природата и това е съвсем, съвсем естествен процес. Докато една химична субстанция трябва да се анализира, да се разпознае, да се метаболизира, дори бих казала, че е доста по натоварващо за организма и затова когато избираме например витамини, съвсем не е без значение какви витамини ще изберем. 

Тук обаче (във витамините „Витаселмин”) имаме и добавка на конопен протеин. Конопеният протеин е с най-близък състав до нашите белтъчни молекули, а пък ние сме изградени от белтъци, така че това е изключително важен момент. Освен с витамини и минерали, тук подхранваме и с белтъчна структура. Добавена е и гъба Шийтаке, като имуномодулатор. 

Този комплекс може да се приема през цялата година, но особено през есента силно препоръчвам употребата на „Витаселмин” – така се казват витамините на BioVita.  

Валентина: А колко енергия дават тези витамини… Аз когато ги пия имам чувството, че летя… Наистина дават енергия, това е и всеобщо мнение на клиентите, не са просто приказки.

Деси: Да и то при сравнително малко приложение, тоест няколко капсули и клиентите казват, че усещат много енергия. По този начин човек може да види и по този начин може да тръгне към този биологичен начин на живот, защото с всяко такова приложение вижда всъщност организма как се отблагодарява.

Имаме към серията и един също любим ензим – това е Коензим Q10, с концентрация 100 милиграма. Така че една капсула на ден е напълно достатъчна.

Това е вътреклетъчен ензим, който има отношение към клетъчното дишане на клетката, предотвратява или деактивира образуваните свободни радикали, тоест изключително силен антиоксидант. Препоръчвам за хора над 30 годишна възраст, поне един път в годината от един до три месеца да приемат Коензим Q10.

Има многопосочно действие, той е част от миокарда, от сърдечният мускул, води се дори вид витаминна храна за сърцето – това е съвсем естествено съдържание там. С течение на времето обаче, ние започваме да губим от тази жизненоважна субстанция, затова е необходимо допълнително да го приемаме. Като цяло подобрява енергийния баланс в организма.

Валентина: Аз знам, че като цяло Коензим Q10 се препоръчва на сърдечно болни хора или за превенция.

Деси: Да, предотвратява тези признаци на нарушен сърдечен ритъм, прескачания, по-учестен ритъм. Не пречи и съвсем спокойно може да се комбинира със стандартното лечение, когато хората приемат и лекарства.

Валентина: Разкажи ни сега, работиш ли по нещо ново? Има ли нещо, с което ще ни изненадаш скоро?

Деси: Работя върху една серия, която включва внимание към имунната система, като тук фокусът е по скоро върху нова технология за възприемане на субстанциите вложени в добавката. 

Много е интересна тази двустепенна технология. В момента, в който се появи, ще разкажа основно, можем да направим разговор специално за тази технология и мисля, че ще бъде много интересно на твоите почитатели и слушатели. 

Тя ще бъде нещо наистина много иновативно, съобразено с нашия клетъчен метаболизъм. Тогава когато сутрин трябва да изграждаме, да натрупваме хранителни вещества и всичко от което се нуждаем за да съществува нашия организъм и следобяд, когато всъщност трябва да изчистваме токсини.

Също имаме нова разработка, която чака одобрение за производство – насочена е изцяло към фертилността, тоест подобряване на женската полова система като работа, като запазване на нейните функции, удължаване младостта на клетките. Тази дейност е насочена и към мъжете.

Тепърва предстои!

Валентина: Чудесно, това вече е новина. Тепърва предстои и може би когато публикуваме това интервю, добавката вече ще е излязла на пазара, но това ще го съобщим допълнително.

Има ли нещо друго, което искаш да споделиш с нашите слушатели (читатели)?

Деси: Искам да бъдат и постоянно да се вдъхновяват. И ти сама си вдъхновител на здраве. И наистина винаги на преден план да бъде здравето. В този забързан и объркан свят, където изкарваме всичко останало като приоритети, здравето ни остава почти винаги на заден план. Ангажираността не е оправдание. 

И всъщност с работата ми в BioVita, с проекта BioVita, в случая ти с твоята работа в „БиоДарове”, наистина насочваме вашето внимание и цялото си пожелание към вас да бъдете здрави и да мислите за вашето здраве.

Просто трябва да полагаме грижи, защото в един момент става късно и съвременната медицина, макар и с всички нови технологии, не е толкова силна да се справ 

Всичко зависи от нас, всичко е в нашите ръце!

Валентина: Страхотен завършек на нашия разговор, Деси! Много ти благодаря за отделеното време. Надява се, че пак ще ни посетиш с нови предизвикателства.

Деси: Да, самата ти провокираш това.

Валентина: Благодаря ти!

Спонсор на днешния епизод е Издателство „Вдъхновения”. Издателство, което превежда и издава само проверена литература, основно написана от холистични лекари. 

Книгите на „Вдъхновения” наистина вдъхновяват хората за ново начало, за подобряване на емоционалното и физическо здраве.

Ще ги намерите на Книги – БиоДарове (biodarove.com), на сайта на издателството и по всички по-големи книжарници в страната.

Скъпи приятели, благодарим, че бяхте с нас!

Останете здрави и добри!

Усмихвайте се! 😊

Ако този епизод ви е харесал и научихте нещо ново и интересно, може да го споделите с вашите приятели, за да разберат и те за тези висококачествени добавки, които Деси създава с грижа!

Благодарим ви! ♡



По-стара публикация По-нова публикация