Кислородна белина - какво е това?

Привет, търсещи информация, Приятели! 
Провокирана от поредната онлайн поръчка, се сетих да ви разкажа нещо за един продукт, който се поръчва ежедневно при нас - от години.

👉 Това е Кислородна белина (Безхлорна белина) или сложното ѝ име е Натриев перкарбонат.

Натриевият перкарбонат се получава, когато се кристализира воден разтвор на натриев карбонат и кислородна вода (водороден пероксид).
Това е така наречената безхлорна белина, защото има свойството при температура по-висока от 55-60°С да избелва и да премахва петна от тъканите.

Действието на натриевият перкарбонат (кислородна белина) започва след като той контактува с вода - тогава се активира, като се разпада на сода и кислород - именно това е силата на действието му.

Има изразен хигиенизиращ ефект при температура 40-50°С и избелващ ефект при температура над 60°С.

Това е един изключително полезен продукт за всяко домакинство.
👉 Представлява нещо като прах за пране. Имаме клиенти, които са ми казвали, че понякога перат само с това, без прах за пране дори.
С Натриев перкарбонат обаче може да се почиства също - под, баня, тоалетна, захабени съдове, може да се добавя в миялната и пералнята.

Преди повече от година, една клиентка ми беше казала, че е успяла да направи захабени стари тенджери и тигани на село, като нови. Сложила ги е в гореща, почти вряла вода с Кислородна белина и ги е оставила така за известно време. След това леко търкане и всичко блеснало. Впечатляващо.

👉 Кислородната белина е напълно безопасна за нас, природата и животните.
Този прах се активира при досега с вода.

❓ Как действа:
✓ При температура на водата до 60 градуса по Целзий, действа като дезинфектант на дрехите.
✓ При температура над 60 градуса по Целзий, действа като избелващо средство. Също премахва петна. Може да се накиснат бели захабени кърпи, чаршафи, кецове, тениски - тъкани, които носят на висока температури и до час-два ще бъдат избелени.

✅ Хубавото тук е, че няма никакъв мирис, който да излиза от разтворения Натриев перкарбонат. Също така може да се пипа с голи ръце - няма ефекта на химическата белина.

👩 Лично аз го използвам от много години, като слагам по около супена лъжица във всяка една пералня. Добавям към праха за пране, като е добре да отбележа, че количеството на праха за пране се редуцира, тоест слагам по-малко прах за пране и около супена лъжица от Кислородната белина.

💧 Когато искам да избеля нещо - накисвам.
💧 Когато искам да почистя с него - разтварям 1-2 лъжици в леген с гореща вода и с този разтвор мия банята или плочките в коридора (моите са бели и затова ми е много удобно да ги почиствам с този разтвор, лесно е).
💧 Кислородната белина се употребява дори за дезинфекция или избелване на бебешки дрешки или кърпи, пелени.

👉 Имаме клиенти дори от едно химическо чистене в София, които имат алергични клиенти и затова се налага да перат техните дрехи с Натриев перкарбонат.

👉 Наистина това е един много интересен продукт, на много поносима цена - 1 кг при нас е на цена 10 лева и е достатъчен за няколко месеца. То зависи и колко интензивно се използва, но не свършва бързо.

👉 Ако имате въпроси - на линия съм, задайте ги и ще ви отговоря с радост!
0899 945591 или на office@biodarove.com

Валентина Русимова
„БиоДарове"

Ето какво сподели с нас Бистра, която закупи Натриев перкарбонат в началото на 2024 година и ни изпрати снимки, няколко дена след това:

Натриев перкарбонат Кислородна белина



По-стара публикация По-нова публикация