Какво е бентонит Zeo Health и Bentо Health?

Бентонитът е здравословна глина. Тя има свойството да прочиства организма/тялото от токсините. Действието ѝ е както чрез вътрешен прием, така и чрез външно прилагане.
Бентонитът се състои от вулканична пепел. Името идва от град Форт Бентън, Уайоминг - там се намират най-големите залежи.

Когато говорим за качествен бентонит, то трябва да знаете, че тази здравословна глина, няма аромат. Цветът на бентонита е сиво-кремав. Имайте това предвид, когато Ви предложат бентонит с чисто бял цвят - ще имате основание да се усъмните в състава и произхода.

Здравословната глина бентонит може да се използва като хранителна добавка.
Обикновено към нея посягат хора, които имат храносмилателни нарушения, като киселини, диария, запек и други. Другата група от хора, която приема бентонит са тези, които искат да направят пречистване (детоксикация).
Когато се консумират нездравословни и преработени храни, в организма се натрупват токсини. Също така лекарствените препарати натрупват токсини в тялото.

Когато бентонита контактува с вода, той получава силен отрицателен заряд и се свързва с положителния заряд на токсините. По този начин се усвояват и освобождават минерали за тялото.

Освен това бентонитът спомага за насищане на клетките с кислород. Щом го разредите с вода или течност, бентонитът усвоява токсините. Така спомага за премахването на химикали и тежки метали от организма.

Когато решите да направите детокс с бентонит, е добре да знаете, че той се приема поне 1 час преди хранене. Когато правите детокс, е препоръчително да пиете много вода. Така ще постигнете значително по-добри резултати.

Бентонитът има високо съдържание на необходими за тялото минерали като: силиций, магнезий, натрий, желязо, калий и калций.

Бентонит и ползите от него при стомашно-чревните проблеми

  • Проблемите на стомашно-чревния тракт са познати на много от съвременните хора. Киселините, разстроеният стомах, подуването на корема - все неразположения, които влияят негативно на нормалния начин на живот.
  • Има различни подходи за справяне с тези проблеми. Един от тях е приемът на естествена глина - бентонит.
  • Може да звучи необичайно, но е добре да знаете, че от векове хората се възползват от благоприятното влияние на естествените глини върху организма.

Една от най-известните и полезни глини за пиене е бентонитът. Може да я срещнете и под наименованието монтмориллонит.
Тази глина, от вулканичен произход е пълна с минерали, които подсилват здравето на човека.
Благоприятният ефект върху стомашно-чревния тракт се дължи на силните абсорбционни свойства, които притежава глината.

Когато се приема през устата, лигавицата на стомаха и червата се покриват с тънък защитен гел-филм от бентонит. Ефектът на патогенните фактори се намалява. Нервните окончания на стомаха и червата се успокояват.

При рефлуксни кризи, като оригване и хълцане, е добре да се приеме 1 капсула бентонит с чаша вода. Приемайте водата на малки глътки. В случай, че състоянието не се успокоява, може да повтаряте приема на 1 касула през час, докато стигнете до 4-5 капсули за деня.

Когато се появят киселини, обикновено с един прием проблема се тушира. В случай, че това не стане - може да приемете още 2-3 пъти по 1 капсула през час.

Ефективното действие на бентонита е доказано многократно при справяне с проблеми като:

  • гастрит
  • диария/запек
  • киселни
  • намалява болката при дразнене на стомаха
  • поддържане на чревия баланс, при прием на медикаменти и химиотерапия
  • възпаление на стомашната лигавица

Какво да изберем – Bento Health или Zeo Health?

  • Защо е необходимо да правим детокс? - Когато сме изложени на външно и вътрешно влияние на токсини (като замърсители на околната среда, химикали, консерванти, пестициди, тежки метали и промишлени отпадъци) нашето тяло се обърква. Тези фактори влияят върху метаболизма и работата на имунната система. Вредните вещества остават в тъканите и клетките в цялото тяло, включително и в мозъка.
  • С две думи - когато сме натоварени с токсини, организмът не функционира правилно и с присъщата му лекота. Някои проявления на тази не добра работа могат да бъдат болки в ставите, главоболие, нарушения в храносмилането, проблеми със съня и липса на енергия.

Ето тук на помощ идва процесът наречен детоксикация - изчистване на тялото и подобряване на нормалното функциониране на органите.

Какво е Zeo Health? - Zeo Health съдържа микропорест минерал с вулканичен произход. Това е силикатен минерал, съставен предимно от силиций с кристални решетъчни канали от 0,4 nm. Те са изпълнен с йони и кристална вода.
Това природно чудо-минерал се използва като хранителна добавка за естествена детоксикация на организма и храносмилателната система.
Когато контактува с чревните стени, минералът се свързва и абсорбира токсичните вещества, тежките метали, свободните радикали. След това ги извежда от организма. Зеолитът не се усвоява от организма, той излиза заедно с уловените от него замърсители.

За какво е полезен Zeo Health?
ZEO HEALTH® от Great Nature са капсули от пречистен и активиран природен минерал НБС (натурален алумосиликат). След прием на тези капсули се наблюдава подобряване работата на имунната система, елиминиране на токсини и тежки метали в организма.

ZEO HEALTH e произведен от български природен минерал НБС от Родопите, който е един от най-чистите и качествени видове силикатни минерали в света.
ZEO HEALTH® има действие на антиоксидант, увеличава физическата издръжливост, намалява тревожността и депресията.

За какво е полезен Bento Health?

  • BENTO HEALTH® от Great Nature са капсули от натурален и пречистен бентонит, които ускоряват елиминирането на киселини, токсини и тежки метали от тялото.

Bento Health e произведен от висококачествен бентонит, който отговаря на изискванията за фармацевтичен бентонит (заложени в Европейската фармакопея). Когато се приема с течност или вода, той спомага за премахването на химикали и токсини от организма.

  • Bento Health се прилага за справяне със състояния като киселини и рефлукс. Той защитава стомашно-чревния тракт, улавяйки вирусните частици.
  • Bento Health е естествен източник на жизненоважни минерали и микроелементи.
  • Bento Health детоксикира, ускорява възстановяването при проблеми с повръщане или диария, aлкализира организма.
  • Bento Health® спомага за по-бързото усвояване на хранителните вещества и същевременно абсорбира метаболитните отпадъци. По този начин облекчава симптомите при редица състояния като диабет, бъбречна недостатъчност и други.

Бентонит или НБС (натурален алумосиликат)?

  • Zeo Health и Bento Health имат сходен вулканичен произход и са известни като ефективни абсорбенти. Бентонитът, като минерал от глина, има слоеста структура, която набъбва във вода и образува гел филм. Zeo Health, като микропореста скала, има структура на кристална решетка с кухини. Когато се приема вътрешно, бентонитният гел-филм нежно покрива лигавиците на стомаха и червата, като по този начин намалява ефекта на дразнещите фактори и успокоява нервните окончания на стомаха и червата. Бентонитът е особено подходящ и се препоръчва за хора с чувствителни лигавици на храносмилателния тракт.

Като производител "Бенто Хелт" ООД съветва прием на Zeo Health при тежки състояния на интоксикация. Препоръчително e приемът да НЕ превишава 3 месеца, поради абразивната структура на минерала.

За профилактика при здравословен начин на живот и при хора с проблеми на храносмилателния тракт, се препоръчва прием на Bento Health. Той няма ограничения в продължителността на прием. Формата му на гел защитава лигавицата на стомаха.

Информацията в тази статия стигна до Вас благодарение на любезните ни партньори "Бенто хелт" ООД. ♡



По-стара публикация По-нова публикация