Flaska Бутилката чудо – приятел на водата, природата и здравето

ТУК в нашия YouTube канал, може да чуете интервюто с представител на Flaska за България.

Flaška е продукт разработен в Словения.
Това е бутилка направена от стъкло, която има свойството да променя структурата на водата, като тази на чистата изворна вода.

Водните молекули имат способността да се групират в така наречените образувания - водни клъстери. Това са свързани по между си чрез водородни връзки водни макромолекули. При чистата изворна вода тези клъстери са по-малки по размер и са ориентирани помежду си в правилни хексагонални структури.

Flaska влияе благоприятно както на нашето здраве, така и на заобикалящата ни околна среда.

Доказано е с тестове, че тя понижава генотоксичността на водата, т.е намалява вредното влияние на съдържащите се там опасни вещества и химични елементи върху нашия организъм (бисфенол А /BPA/, антимон и др.). Тези вещества попадат в питейната вода от пластмасата на бутилките, в които се съхранява, от тръбите на водопроводната мрежа или по други причини.

Flaska е изработена от стъкло. Стъклото е химически инертно по своята същност - не отделя никакви вещества и не реагира със съхраняваните в него продукти. То е най-добрият материал за изработка на съдове предназначени за съхранение на напитки и храни.

От друга страна бутилката е за многократна употреба и това води до намаляване на производството, употребата и изхвърлянето на пластмасови отпадъци в заобикалящата ни околна среда.
Освен това стъклото подлежи на 100% рециклиране и може многократно да бъде използвано отново за производство на бутилки, буркани или контейнери за съхранение на хранителни продукти.

Flaska е изработена от стъкло, но в същото време е проектирана така, че да бъде и високо устойчива на счупване и с тегло удобно за носене в дамска чанта, раница и други.

Бутилката е защитена отвън и със специални калъфи изработени от памук, силикон или неопрен в различни цветове и дизайни. Калъфите не оказват влияние върху действието на бутилката.
Идеята на Flaska е да бъде персонална бутилка за вода. Във всеки един момент да бъде с Вас и да осигурява консумирането на една по-полезна и здравословна вода за Вашия организъм.

Как действа бутилката за структуриране на вода Flaska?

  • Напълнете бутилката с вода (чешмяна, минерална). След 5 минути структурата се променя и става подобна на тази на изворната вода в природата.

Причината за това е, че стъклото, от което е направена Flaska е специално информирано стъкло. Допирайки се до стените на бутилката водата приема тази информация и променя структурата си.

Използва се факта, че водата има памет, или с други думи - водата има свойството да променя структурата си под външно въздействие.

Световно известният японски учен Масару Емото е установил експериментално зависимостта на структурата на водата от външни въздействия (музика и думи). Той взима проби на вода от различни места (реки, езера, извори, водопроводна мрежа), след това рязко ги замразява и под микроскоп прави снимки на водните кристали. Установява се разлика на образуваните кристали на вода взета от чисти и замърсени източници.

В единия случай кристала е красив и с правилна форма, а в другия липсва каквато и да било форма на кристал. Освен това японският учен установява, че водния кристал променя формата си под влияние на музика и думи.

Хомеопатията също се базира на това свойство на водата. Водните разтвори, които се използват там са до такава степен разредени, че фактически в тях не се съдържат молекули от веществото, което има лечебното действие. Водните молекули на разтвора са приели информацията получена от намиралите се там молекули на веществата с лечебен характер и са я запазили, дори след като вече в разтвора не се съдържат молекули от тези вещества (при висока степен на разреждане на разтвора). Лечебното действие се предава от водните молекули, а не от молекулите на съответното вещество.

Технологията 

Стъклото съдържа 71% силициев диоксид. Чрез специална технология и устройство (разработени в Германия) се програмира стъклото, като това се извършва в условия на ниско-честотно електромагнитно поле. Носители на информацията са силициевите атоми от състава на стъклото!

Така използваната TPS технология (Technology of Programming Silicon - Технология за програмиране на силиций) се базира на основните принципи на квантовата механика т.е пренос на информация на квантово ниво. Учени занимавали се в тази област са Ханеман, Вилхелм Рейх, Виктор Шаубергер, Масару Емото и други.

TPS технологията подобрява качествата на водата:

  •  Понижава нейната генотоксичност (доказано с тестове).
  •  Намалява повърхностното ѝ напрежение - стойностите на повърхностно напрежение на водата преминала през бутилката се понижават, следователно водните молекули по-лесно преминават в клетките на организма ни и по-бързо се усвояват от нас. Процесът на хидратиране е ускорен. Не се изразходва допълнителна енергия за трансформиране на водните молекули с цел понижаване на стойностите на повърхностното напрежение за по-лесното им усвояване. По този начин не губим излишна енергия за трансформиране на приеманата от нас вода преди да бъде усвоена.

Ефектът от действието на бутилката не може да бъде видян, но може да бъде усетен.
Хората, които имат по-развити рецептори за вкус забелязват, че водата от бутилката има променен вкус, след 5 минути престой в нея. Някои от хората използващи Flaska казват, че водата има по-мек, копринен дори по-сладникав вкус.

Чудесен пример за промяната, която Flaska прави, е опитът с лимонадата. Лимонада направена с вода от бутилката има по-слаб кисел вкус от тази направена с обикновена вода.

Правени са и опити с покълване на житни растения - едните поливани с вода от Flaska, а другите с обикновена вода. Забелязва се разлика в скоростта на покълване и растежа на растенията в полза на тези третирани с вода от бутилката.

Положителните резултати на TPS (Technology of Programming Silicon - Технология за програмиране на силиций) се установяват и с така наречения Allium test проведен в независима цитогенетична лаборатория в Словения. Резултатите показват, че Flaska с нейното програмирано стъкло, намалява генотоксичността на водата от 20.0 до 11.0 единици, което е 45% промяна.

Allium test представлява следния експеримент:

  • Изследва се влиянието върху клетките на растителни организми поливани с 4 различни проби вода - вода взета от водопроводната мрежа, същата вода третирана с Flaska, дестилирана вода, силно замърсена вода.

Нека направим нещо добро за природата и нашите деца!
Пиейки вода от бутилката за многократна употреба Flaska, Вие допринасяте много за опазването на заобикалящата ни околна среда.
Всеки път, когато използвате Flaska, Вие спестявате 3 литра прясна вода и 1/4 литър нефт. Това са количествата вода и нефт използвани за производството на една пластмасова бутилка.

Добре е да се знае, че само 18% от пластмасата в света, реално се рециклира. Всичко останало се натрупва в природата като отпадъци!
Използването на бутилката Flaska чувствително понижава нивото на въглеродни емисии, които се отделят от производството на пластмасови бутилки, както и от транспортирането, охлаждането и други процеси, свързани с бутилирането на водата.

Ако използвате Flaska вместо да пиете вода от пластмасови бутилки, Вие ще намалите своят собствен въглероден отпечатък.
Съгласно GHG Protocol, компанията EKOGENCA професионално изчисли въглеродния отпечатък на Flaska. Той е на стойност само 23,42 гр. въглероден диоксид на месец*.
*Calculated in 2011 for European market.

Ползвайки Flaska Вие спестявате и средства. Ако ползвате питейна вода от чешмата, чрез бутилката Вие подобрявате нейните качества и не се налага да закупувате минерална бутилирана вода. Освен това не е препоръчително да се пие само минерална вода, това не е полезно за нашия организъм.

Ефекта от пиенето на вода от бутилките Флашка не е мигновен, той се проявява с течение на времето. Ние пием по-полезна за нас вода, чувстваме се изпълнени с енергия, хидратирането на организма ни става по-бързо тъй като тази вода се усвоява по-лесно от организма ни. Пиейки такава вода, по-бързо и лесно прочистваме нашия организъм от вредните вещества, натрупващи се в тялото.

Специалната структура на водата спомага за улавянето на натрупаните в организма вредни вещества и тяхното последващо изхвърляне!

Полезни съвети

  •  Измиването на бутилката става с обикновен препарат за миене на съдове.
  •  Не се препоръчва миене в съдомиялна, защото електромотора й създава електромагнитно поле.
  •  Водата пресипана от бутилката, може да запази своята структура до 24 часа, ако е пресипана в стъклена чаша (или друга стъклена бутилка).
  • Водата може да престои в бутилката до 2 дни, след което трябва да бъде сменена с нова, тъй като започва развитието на микроорганизми, които я замърсяват.
  • Ако се приготвят горещи напитки - чай, кафе: Първо се приготвя напитката, охлажда се до 37 градуса и се сипват в бутилката.
  • Калъфа и капачката на бутилката НЕ оказват влияние върху структурирането на водата вътре в нея.
  • Пазете бутилката на поне 50 см. от източници на електромагнитно поле (мобилни устройства, телевизори, компютри).
  • Flaska е персонална бутилка за вода. Идеята е водата да се консумира от бутилката многократно и непрекъснато през деня, а не да се складира в по-големи съдове и количества.

Съществуват редица методи за структуриране на вода, но всички са приложими само в домашни условия. Flaska може да бъде носена навсякъде - винаги с нас тя ни осигурява вода с по-добри качества, за консумация през целия ден!

Водата от бутилката няма лековити свойства. Не се променя pH на водата при третирането с бутилката.
Установено е, че употребата на Flaska води до намаляване на консумацията на безалкохолни напитки и кафе за сметка на увеличаване на пиенето на вода.

Капачката е най-уязвимото място на бутилката, защото се използва многократно през деня и би могло да се деформира. Подменят се безплатно с друга при дефекти от употребата.

Текста на тази статия ни е предоставен от екипа на Flaska в България.



По-нова публикация