• Био меласа, 400 гр.

Био меласа, 400 гр.

6.10 лв.
Биологичен продукт.
Производител:Dragon Superfoods
Наличност:
Количество:

Подсладител с изключително богато съдържание на желязо и специфичен вкус!

Най-ценните съставки при добив на захар, от захарна тръстика, са концентрирани в меласата.
100 гр. меласа набавят 96% от препоръчителният дневен прием желязо и 51% от препоръчителният дневен прием калций.

400 гр.

Произход: Dragon Superfoods

Меласата е остатъчен продукт, който се получава при извличането на захар от захарната тръстика. Цветът и качествата й зависят от възрастта на използваната суровина и метода, по който е била добита.
При тръстиковата меласа се различават три вида:
- светла меласа, получена при първичната обработка на суровината;
- тъмна меласа, или такава получена при втората обработка на тръстиката;
- последната е позната като blackstrap меласа.
 
За да се получи меласа, първичната суровина се смила. Полученият от тази първична обработка сироп се изварява, за да се сгъсти, при което се получава кристализирането на захарта. Това е и първата, светла меласа, която е най-богата на захарно съдържание, тъй като все още от сиропа е отделено минимално количество от нея. Тъмната меласа се получава при второто изваряване на сиропа и тя е с по-тръпчив вкус.
При третото пречистване на захарта се получава най-тъмната меласа, която е позната със специфичния си леко нагарчащ вкус. Тя се отличава с най-малко съдържание на захар, тъй като по-голямата част от съдържимото вече е била отделена за по-нататъшна обработка. В нея остават голяма част от съдържимите в суровината витамини и минерали, тя е богат източник на калций, магнезий, калий и желязо.
Меласата, добита от захарно цвекло се различава коренно по качества от тръстиковата. При неговата обработка единствено сиропът от последната обработка се нарича меласа, тези от първите две се рециклират при последващите преработки на продукта, за да се оптимизира качеството на екстракта. От цвекловата меласа чрез допълнителна обработка се произвежда т.нар. петмез.
Кафявата захар би могла да бъде получена като етап от пречистването на бялата захар, т.е. без да се отдели от нея меласата, или от бяла захар с добавяне на меласа към нея.
www.bb-team.org

Няма мнения за "Био меласа, 400 гр."

Оценете продукта

Вашият e-mail адрес няма да бъде видим.

Подобни продукти
Scroll