• 10 причини да използваме Марсилски сапун

10 причини да използваме Марсилски сапун

Един приятел ме попита какво му е толкова специалното на марсилския сапун, че го използвам от години?! Трябва да призная, че дори понякога да използвам друг сапун – разбира се био, винаги се връщам към добре познатия Марсилски сапун и всеки път затвърждавам избора си. И ето, че направих списък защо задължително трябва да имате един под ръка.
 
Но първо малко история...
Още през I век римляните използвали мек измиващ продукт, наречен "sapo". През XVI век започнало и фабричното производство на сапуна в района на Прованс. Районът бил избран, тъй като основните съставки на сапуна зехтин, сол и сода, се произвеждали и добивали наблизо. Така в Марсилия започнал да се произвежда първият френски сапун.
От повече от 90 фабрики за сапун в началото на XX век, към днешна дата са останали едва няколко. Но макар и малко, те с гордост произвеждат сапуна по традиционна рецепта и начин на осапуняване. Това е процес, който изисква много търпение при смесването на съставките в котел и дълъг производствен цикъл.
 
Автентичният Марсилски сапун е 100% натурален продукт, създаден само от растителни масла, без никакви оцветители и изкуствени добавки.
 
Заради добре познатото име Savon de Marseille не е регистриран като търговска марка и всеки може да го използва и да произвежда сапун, наречен Марсилски. Така че внимавайте с многото имитации, които може да срещнете на пазара.
 
Ако се питате защо този сапун е уникален и толкова ценен и е привилегия да го имаш в дома си, ето 10 причини:
1. Био. Сертификатът на Oekogarantie осигурява независима гаранция, че продуктът е само с натурални суровини и с етерично масло от био лимонови кори.
2. Натурален продукт: Марсилският сапун е 100% натурален продукт. Някои производители добавят малко етерично масло. В сапуна на AlmaWin e от корите на лимон. Също така не съдържа парабени, други синтетични консерванти, EDTA или други петролни деривати, които ще намерите в индустриално произведените сапуни.
3. С грижа за човека и природата Автентичният Марсилски сапун е биоразградим и не съдържа оцветители и консерванти, както повечето сапуни на пазара.
4. Веган и не е тестван върху животни. Само с растителни съставки. Нещо повече: множеството изследвания и контрол на качеството, които се провеждат в специални лаборатории, не изискват сапунът да се тества върху животни.
5. Не дразни кожата. Разкрасяващ продукт: Хипоалергенен е, тъй като не съдържа никакви химически съставки и консерванти. Идеален е за чувствителна и алергична кожа. Често дерматолозите го препоръчват при акне, кожни екземи, псориазис и лесно ранима и чувствителна кожа. Неутралното pH от 7.
6. Антисептично средство: Нанесете малко от Марсилския сапун върху нараненото място. Ще забележите колко по-бързо се възстановява дермата.
7. Пази гардероба от молци: Сложете кубче Марсилски сапун в гардероба и ще бъдете ефективно защитени от молци.
8. Сапун за бръснене: Подходящ както за господата, така и за дамите. Натрийте добре Марсилския сапун до образуването на фина мека пяна, която ще омекоти кожата и ще се превърне в перфектния сапун за бръснене. Зехтинът в сапуна предпазва кожата от раздразнение, омекотява и оставя приятно усещане за подхранване и грижа.
9. Подходящ за пране. Ако в момента сте свършили праха за пране, то Марсилският сапун ще свърши чудесна работа. Това не може да стане с индустриалните сапуни, поради много пълнители и добавки в тях.
10. Удобен при пътуване. Ако пътувате, за дълго или кратко ще свърши работа 3 в 1. Ще си измивате ръцете, ще си измивате тялото и ще изперете.
 
В заключение: Марсилският сапун е удобен, здравословен, практичен, икономичен, екологичен и биоразградим продукти или още качествен продукт за цялото семейство!
Марсилският сапун на AlmaWin е всичко това!
 
Написано от Петя Димитрова, "Армина" EООД

Няма мнения за "10 причини да използваме Марсилски сапун"

Оценете продукта

Вашият e-mail адрес няма да бъде видим.

Scroll