• Историята на една съживена коса

Историята на една съживена коса

Много искам да споделя моята история с всички, които имат проблеми с косите си.
Моля, ако някой от Вас смята, че пиша с рекламна цел,  да затвори статията и да забрави за нея.  Нека се знае от самото начало: наистина,  тук цитирам част от продуктите, предлагани в моя онлайн магазин, но умишлено не съм ги направила като линкове към онлайн магазина, защото историята ми е лична! (Ако някой се интересува конкретно от нещо, може да ми пише.)

Не вярвах, че има лек за суха, изтощена, от много години третирана с химически бои коса. Но аз намерих решение и сядам да споделя и опиша за всички заинтересовани своите преживявания.
Боядисвам косата си от двадесетгодишна.  Както повечето от нас, започнах заради красотата. Само след няколко години половината ми коса побеля, вероятно наследствените фактори излязоха наяве - в моето семейство всички от млади години имат побелели коси. Е, какво пък, си рекох, не мога да избягам от гените си, но в началото на тази година се появи проблем. Започнах да усещам, че нещо не е наред с косата ми - суха, безформена, сламеста... Брат ми отбеляза, че изглеждам така, сякаш нося перука. Тогава се стреснах. Не че имам нещо против да нося понякога перука за по-различен вид, но това си е моята коса – гъста, здрава, податлива на прически! Забележката на брат ми беше ясен сигнал, че спешно  трябва да взема мерки!
По една супер щастлива случайност се срещнах с д-р Иван Гинев, собственик и управител на „Армина” ООД – официален вносител за България на марките „Логона”, „Санте”, „АлмаВин”, „Фитне” и „Клар”. Да не се отклонявам от темата, не знам как се завъртя разговора ни, но той ми разказа някои доста стресиращи неща за боядисването. Тогава се замислих и почти спонтанно взех решение да променя начина, по който третирам моята коса.

И така се започна.
Изхвърлих шампоана и балсама, използвани до момента. Пробвах да мия косата си с био шампоан (от който всъщност не бях кой знае колко доволна - явно не е за моята коса, но скоро го замених с друг, пак био шампоан). Започнах да използвам и био балсам. Проучих подробно био боите на „Логона” – те са на основата на къна и за това има специфики, които трябва да се знаят, преди първото боядисване. Разбира се, потърсих помощта на хората от „Армина” – д-р Светла Николова, Петя, Вилето... Всичко ми обясниха изключително подробно: какво, как, защо, колко и т.н.

Речено – сторено.
Използвах първо подготвителния крем-маска, който се нанася поне една седмица преди боядисването с боите на „Логона”. Неговата роля тук е да почисти силиконовите наслагвания по косъма, за да остане косъма чист за химическата боя. 
Взех боите – препоръчаха ми да смеся два цвята, поради факта, че имам много бели коси. Бяха ми дадени точни указания за смесването на двете бои и всичко, което може да се добави към тях. Аз добавих канела, куркума, смлян карамфил, кокосово масло, забърках боите с черен чай. Изпълних точно указанията на д-р Николова за боядисване, затопляне, престой от три часа и т.н. и т. н.
След като смених шампоана, балсама и боята, следващата стъпка бе да започна с маските. Първият път я направих само от две масла – кокосово и жожоба, добавих канела и куркума. Ефект – страхотен! Вторият  път:  с кокосово масло, жожоба, кисело мляко и жълтък – беше ок.  На третата маска нанесох кокосово масло, жожоба, арганово масло, жълтък и 7-8 капки лавандула. Постигнатият ефект беше поразителен!  Признавам, че за тази маска приех малко съвети от хората от Freen с тяхното страхотно био арганово масло, използвано и от мен.
Маските се затвърдиха до всяка седмица по 1-2 пъти. С всеки изминат ден косата ми омекваше и възвръщаше предишния си вид. Тя просто оживя - оживя не само на допир, оживя на външен вид! Просто нещата се промениха в рамките на един месец. Боях се дали ще се получи, но се случи успешно и именно това е повода да го споделя. Вече имам приятелка от Варна, която ми е последовател. Тя също започна с този метод. Чакам отзиви от нея в най-скоро време.
 
Не мога да не спомена, че не малка роля в края на всеки процес боядисване-измиване, маска-измиване изигра един прекрасен балсам за коса, който открих пак благодарение на екипа на „Армина” – балсам за цялото семейство на SANTE. Толкова е икономичен и толкова ефикасен, жалко, че не съм знаела за него по-рано.
Но спирам до тук, защото започна да звучи много търговско, а всъщност става въпрос за споделен опит. И да не забравя - ОГРОМНО БЛАГОДАРЯ на всички от „Армина” ЕООД!
Това е от мен!
Аз се чувствам прекрасно и продължавам да си правя маски, а всички следващи боядисвания ще са само с био бои. Край на химията, видях какво направи тя в годините, докато я ползвах, видях и какво сътвори натуралното само за един месец. За себе си съм взела решение.
 
С най-добри намерения към всички, които прочетоха моята история,
Валентина Русимова

Няма мнения за "Историята на една съживена коса"

Оценете продукта

Вашият e-mail адрес няма да бъде видим.

Scroll