• Защо е добре да имаме в дома си Лампа от хималайска сол?

Защо е добре да имаме в дома си Лампа от хималайска сол?

Да сложиш в дома си лампа от хималайска сол не е просто поредния декоративен елемент... Да имаш тази лампа около себе си е като да имаш отворен прозорец на бюрото, до леглото и навсякъде където си. Лампата е източник на свеж и чист въздух, през цялото време!
Едно от важните неща, с които ми се иска да започна е, че лампата от хималайска сол "събира" влагата от помещението и ако не я включвате известен период от време, има опасност тя да се "разплаче". Ще се образува локвичка под нея. Затова съветвам всички, които имат солна лампа, да я включват - през деня, през нощта, или 24 часа... Вие си решавате! :) Лампата може да работи по 24 часа в денонощието без да се изключва в продължение на месеци! Тя не се изхабява (това най-често ни питат нашите клиенти). Може да сложите лампата в красива чиния - за да служи като подложка, в случай, че й се доплаче - или най-вече да защитите повърхността върху, която седи красавицата! :)
Лампите не са предназначени за употреба на открито.
 
Тук ще разгледам най-важните причини, поради които е задълженително да има лампа от хималайска сол във всеки дом (във всяка стая дори)!
 
1. Солните лампи пречистват въздуха в помещението!
Лампите от хималайска сол имат силата да отстраняват прах, цигарен дим и други замърсители от въздуха. Това се случва благодарение на хигроскопията (всички знаем, че солта е хидроскопична и тя събира влагата от помещенето). Това означава, че лампата привлича и абсорбира водните молекули от средата, в която е поставена. Заедно с водните молекули в лампата се абсорбират и всички чужди частици от въздуха. Лампата се загрява от топлината на крушката, водните молекули се изпаряват обратно в помещението, но частиците прах остават "заключени" в солта!
 
2. Лампите от хималайска сол намаляват симптомите на алергия и астма!
Когато лампа от хималайска сол е включена в помещението, тя премахва праха, мухъла, плесени и други подобни от въздуха. Когато включвате лампа от хималайска сол в помещенето, където прекарвате най-дълго време, може сериозно да намалите симптомите на алергия. Хора страдащи от астма, забелязват разликата до две седмици! Хималайската розова сол е изключително добра за дихателните пътища!
Повечето домове са изпълнени с положително заредени йони, които не са особено полезни за здравето на човека. Положителните йони се създават от редица неща, но основният източник е електрониката. Когато хималайската солена лампа се нагрява и започва хигроскопичното циклизиране на частиците във въздуха, тя също така променя натоварването на молекулите, които се освобождават. (Това е от уроците по химия :))
Когато има много положителни йони във въздуха, микроскопичните "косъмчета", които се намират в трахеята, стават бавни и не работят добре за да предпазят белите дробове от замърсители (намиращи се във въздуха). Когато солната лампа абсобира влагата и частиците от въздуха, тя абсорбира и положителните йони с тях. След това, когато солта е загрята, тя освобождава изчистените водни пари обратно във въздуха и отделя заедно с това отрицателни йони - те продиводействат на положителните и така въздуха в помещението се пречиства - респективно в белите дробове навлиза чист въздух.
С две думи - освен че премахва замърсявания от въздуха, лампата от хималайска сол помага на тялото да филтрира въздуха по-ефективно и в белите дробове да не навлизат чужди частици.
 
3. Лампите от хималайска сол увеличават енергийните нива на организма!
Всички ние се чувстваме добре, когато се разхождаме в планината, когато сме сред природата или прекарваме време на плажа. Дори когато си взимаме душ сутрин - това ни ободрява.
Не е съвпадение, че това са дейности, които ни излагат на повишена концентрация на отрицателни йони, като тези, генерирани от лампите от хималайска сол. Факт е, че положителните йони потискат нашите енергийни нива и това ни дава повод да търсим проблеми там където ги няма.
Ако често се чувствате уморени и не знаете защо, опитайте включвате лампа от хималайска сол в помещенията, където прекарвате най-много време. След около седмица трябва да забележите разлика в настроението и състоянието на духа!
 
4. Солните лампи неутрализират електромагнитния смог в дома/офиса!
Днес почти всички ние живеем в море от електромагнитна радиация, която се излъчва от електрониката с която си служим ежедневно (телевизия, компютър, мобилен телефон, таблет, уреди и т.н.). Докато те може да са невидими, дългосрочните ефекти от електромагнитните вълни могат да бъдат доста сериозни. Постоянното излагане на електромагнитно облъчване е известно, че повишава нивата на стрес, причинява хронична умора и намалява имунитета на организма, наред с други неща.
Когато изпускат отрицателни йони във въздуха, хималайските солни лампи работят за неутрализиране на електромагнитното излъчване. Сложете лампа или свещник от хималайска сол до компютъра, телевизора и други електрически устройства, които използвате често, за да намалите потенциалната опасност за вас и вашето семейство.
 
5. Лампите от хималайска сол ни осигуряват по-добро сън!
Друг страничен ефект, който е резултат от прекомерното излагане на положителни йони във въздуха, е липсата на качествен сън. Това се случва, защото тези положително заредени частици могат действително да намалят кръвоснабдяването и подаването на кислород към мозъка, което води до непълноценен сън. Хималайските розови солни лампи са естествени генератори на отрицателни йони, като по този начин те могат да помогнат за преодоляването на този проблем. Дръжте една или две около спалнята си, за да подобрите качеството на въздуха. В следствие вие ще почувствате, че имате по-добър и здрав сън.
Имайте предвид, че ако не можете да заспите, когато в стаята има дори и слаба светлина, винаги можете да изключите лампата преди лягане. Просто я оставете да свети и да си върши работата през деня.
 
6. Солните лампи са в състояние да подобрят настроението ви!
Красивите лампи от розова хималайска сол са в състояние да подобрят настроението ви и да ви накарат да се отпуснете, особено в края на натоварен работен ден (какъвто имат повечето от нас). :)
И нещо друго - те могат да подобрят концентрацията, когато сте на работа. Това отново се дължи на ефекта от отрицателните йони върху тялото. Подобрява се кръвообръщението и доставянето на кислород до мозъка и останалите органи. Осигурява се тласък на серотонина - невротрансмитер, който ни прави щастливи.
Според Уикипедия: "Серотонинът играе важна роля при регулирането на агресивността, телесната температура, настроението, съня, повръщането, кръвосъсирването, сексуалността и апетита. Освен това той има отношение към остаряването, ученето и паметта. Ниските нива на серотонин биха могли да бъдат причина за агресивно поведение, клинична депресия, мигрена, раздразнителен стомах, фибромиалгия и различни нервни разстройства. От друга страна високите дози на серотонин в кръвта могат да са симптом на остеопороза. Познат е още като "хормон на щастието"".
 
7. Лампите от хималайска сол подобряват състоянието наречено "сезонното афективно разстройство"!
В допълнение към генерирането на отрицателни йони, които подобряват настроението и енергийните нива, меката и естествена светлина, която излъчват лампите от хималайска сол, е достатъчно близка до слънчевата светлина, която може да се използва за облекчаване на симптомите на сезонно афективно разстройство.
 
8. Солните лампи намаляват статичното електричество във въздуха!
Всички ние знаем коклок е неприятно, когато хванем дръжката на вратата и тя "изпука" в ръцете ни. Като че ни хваща ток... :) Или когато обличаме дрехи, или когато прегърнем любим човек около нас... Статичното електричество ни заобикаля... факт е.
Един добър и красив начин за намаляване на това досадно чудо, наречено статично електричество, е да имаме около нас включена лампа от хималайска сол. Тя по естествен начин може да неутрализира въздушните йонизирани частици, които го причиняват.
 
9. Лампите от хималайска сол са екологичен светлинен източник!
Разбира се от само себе си, че красивите солни лампи са екологични. Лампите са захранват от електрическа крушка с ниска мощност, която консумира малко енергия, а свещниците се захранват от малка чаена свещичка.
Всички знаем за ползите от светотерапия. Терапията със светлина се прилага нарушения в психичното състояние, при кожни проблеми, проблеми със съня и т.н..

Кристалите от Хималайска сол излъчват топла светлина, наподобяваща слънчевата светлина при изгрева и залеза. Цветовете на кристалите са различни - бяло, жълто, оранжево до червено. Цветотерапевтите споделят, че тези цветове оказват влияние върху различните системи в човешкия организъм:
- Червено - затопля и стимулира организма като цяло.
- Оранжево - активира половата и отделителна система.
- Жълто - нормализира храносмилателната система.
- Бяло - неутрален цвят, който оказва цялостно хармонизиращо влияние върху всички системи у човека.
 
Избор при закупуване на лампа от хималайска сол.
Периметъра на действие на лампите се определя от размера и килограмите на лампата.
Ако не може да намерите лампа, която да задоволява пречистването на цялата стая, то винаги може да включите няколко лампи или да разположите различни по вид и размер хималайски кристали в помещението.
В България се предлагат няколко вида лампи с различно тегло и форма. Колкото по-голяма е лампата, толкова е по-голям и периметърът й на действие.
Лампите от хималайска сол са ръчно изработени от кристали, добити в солни мини в подножието на Хималаите в Северен Пакистан. Всяка лампа е уникална, тъй като при изработката се използва естествената форма на кристалите.
Периметър на действие според големината:
Хималайска лампа 2-3 кг. - излючено състояние 0,5 м. - включено състояне 1 м.
Хималайска лампа 4-6 кг.- излючено състояние 1 м. - включено състояне 2 м.
Хималайска лампа 7-10 кг. - излючено състояние 1,5 м. - включено състояне 3 м.
Хималайска лампа 18-22 кг. - излючено състояние 2 м. - включено състояне 4 м.
Хималайска арома лампа 1,3 кг. - служи за ароматерапия, посредством изпаряване на етерични масла
Хималайска лампа "Куб" 1 кг.- излючено състояние 0,3 м. - включено състояне 0,5 м.
Хималайска лампа "Планета" 3 кг.- излючено състояние 0,5 м. - включено състояне 1 м.
Хималайска лампа "Пирамида" 2 кг.- излючено състояние 0,5 м. - включено състояне 1 м.

Няма мнения за "Защо е добре да имаме в дома си Лампа от хималайска сол?"

Оценете продукта

Вашият e-mail адрес няма да бъде видим.

Scroll