• Зелената свръх пречистена глина, 500 гр.

Зелената свръх пречистена глина, 500 гр.

8.99 лв.
Свръх пречистена зелена глина.
Наличност:
Количество:
Зелената глина се използва най-често за:
- маска за лице
- пластир (или увиване)
- за смесена и мазна кожа
- има антисептични и омекотяващи свойства
- облекчава ставни и мускулни болки
- облекчава изгаряния
- облекчава болките в гърлото, когато се съчетае с етерично масло от лавандула ефектът е по-силен
 
Употреба: Сложете малко количество от глината в стъклен съд. Добавете вода, като покриете с нея глината напълно.
Трябва да престои около 30 минути, като от време на време се разбърква с неметална бъркалка. Трябва да се получи гладка смес.
 
Маска: Нанесете глинената паста върху лицето и деколтето, като избягвате контура на очите и устните. Оставете за около 15 минути (без да изсъхва върху кожата). Изплакнете с хладка вода.
Като пластир: Нансете от глинената паста върху текстил от естествен материал и я разстелете с неметална шпатула на слой с дебелина 2-3 см. Поставете пластира директно върху кожата, като го прикрепите, без да стягате, с връзка или по друг начин. Ако пластирът трябва да се сложи върху разранена или възпалена зона използвайте тънка марля като разделител между глината и кожата. Оставете така минимум един час. За да махнете пластира отстранете колкото може по-голяма част от глината, ако се наложи дори намокрете леко мястото, след което изплакнете с хладка вода и подсушете с мека памучна кърпа.
Във ваната, за да омекоти епидермиса: Сложете 1-2 к.л. зелена глина в голяма чаша с изворна вода и разбъркайте с неметална бъркалка. Изсипете сместта във ваната.
 
Активната глина на Argital е 100% натурален продукт. Тя е с морски произход. Може да се открие в южната част на Сицилия, на чисто, слънчево и проветриво място почти през цялата година, недалеч от Средиземно море.

Натурално активната вентилирана глина влияе положително на целия организъм.
В природата глината играе ролята на филтър за микроорганизмите и бактериите. Много тревопасни животни инстинктивно ядат от нея, за да изхвърлят отровите, когато са погълнали токсични растения. Лечебните й свойства са добре познати на древните култури. Тя е един от най-ефективните естествени чревни детоксикиращи агенти. Зелената глина притежава свойството да атакува и унищожава вредните микроорганизми, без да разрушава клетките.
Зелената глина има син тюркоазен цвят. При досег със слънцето се изсушава и този интензивен цвят става зелен, а след това светло сив, тъй като изсъхва и остава без влага. След което се смила в специална мелница, докато се превърне във фин прах.
Може да се похвали с много предимства.
 
Зелената свръхпречистена глина може да се използва самостоятелно или в комбинация с етерични масла.
 
Активни съставки: Зелена глина.
 
500 гр.
 
Производител: ARGITAL DI G.FERRARO&C S.N.C., Италия
 

Няма мнения за "Зелената свръх пречистена глина, 500 гр."

Оценете продукта

Вашият e-mail адрес няма да бъде видим.

Подобни продукти
Промоционални продукти
Scroll