• LOGONA Паста за зъби Sensitive за чувствителни венци

LOGONA Паста за зъби Sensitive за чувствителни венци

13.99 лв.
Паста за чувствителни зъби и венци с лайка, хамамелис и още...
Производител:LOGONA
Наличност:
Количество:
ГОРЕЩИ ОФЕРТИ
горещи
оферти

100% натурални съставки.
Прониква в дълбочина и действа успокояващо на венците.
Съдържа екстракти от био лайка, био хамамелис и био градински чай - спомагат намаляваването на болката и чувствителността на зъбите и венците. Имат противовъзпалително действие.
Меките абразивни частици почистват зъбите, без да нарушават емайла.

Подходяща за:
•Всички възрасти
•Чувствителни зъби и венци

Био и активни съставки:
•Глицерин
•Екстракт от хамамелис (лешник)
•Екстракт от зелен чай
•Екстракт от лайка

75 мл.

Производител: LOGONA, Германия

LOGONA обединява както последните научни изследвания, така и познанията основани на традиционното билкарство при формулирането на продуктите за хигиена на устата за деца и възрастни.
Билкови съставки като ехинация, анасон, зелен чай, масло от карамфил, естер на захароза предотвратява развитието на бактерии предизвикващи гнилостни процеси и отлагания (плаки). Смирна, вълшебен лешник и лайка засилват венците и подпомагат предотвратяването на инфекции.
Фините частички от силициеви диоксид и морска сол премахват наслагванията от плака нежно, без да увреждат емайла на зъбите. В състава са включени само най-деликатните пенливи агенти.. Пастите на ЛОГОНА не съдържат натриев лаурил сулфат и други агресивни агенти.
В никой един от продуктите на Логодент не се използва синтетичен флуорид, както и синтетични консерванти, оцветители и аромати.

Зъбът е жива структура
Видимата част на един здрав зъб над венеца се нарича корона. Във вътрешността на венеца се намира коренът на зъба, който здраво го прикрепя към челюстта. От външната се страна короната е покрита с емайл – най-твърдото вещество в цялото тяло. Емайлът е първата защита на зъба срещу околните влияния през целия му живот. Емайлът се състои до 95% от минерали. Агресивните киселини, които се натрупват след всяко ядене вследствие на разграждане на хранителни остатъци, атакуват минералите на емайла и образуват малки дупчици в него. Бактериите лесно навлизат в тях, образуват плака и създават неприятни проблеми в устата.

Програма за правилна устна хигиена
Плаката води до разрушаване на зъбите, възпаление на венците и пародонтални болести. Поради тази причина стоматолозите препоръчват миене на зъбите след всяко хранене, но поне два пъти дневно. Най-добрите техники за почистване включват движене на четката от венците към зъбите, като по този начин значително намаляват нараняването на венците. Препоръчва се след миенето с четка да се използва и конец, за да бъдат почистени и пространствата между зъбите. Професионално почистване на зъбите от стоматолог два пъти годишно допълва грижата за устата у дома. И не на последно място, здравословната диета също играе важна роля в поддържането на устната хигиена.

Няма мнения за "LOGONA Паста за зъби Sensitive за чувствителни венци"

Оценете продукта

Вашият e-mail адрес няма да бъде видим.

Scroll