• HennaFox Натурална къна на прах

HennaFox Натурална къна на прах

6.40 лв.
Чиста къна от района на Раджастан, Индия.
Производител:HennaFox
Наличност:
Количество:
ГОРЕЩИ ОФЕРТИ
горещи
оферти

Чиста къна от района на Раджастан, Индия.

Състав(INCI): Lawsonia Inermis Extract

Не съдържа p-phenylenediamine, метални соли или други добавки. Не съдържа тежки метали.

Естествената къна е прах от растението Lawsonia Inermis. Тя оцветява косата в червеникави тонове; точният цвят се определя от естествения цвят и индивидуалност на косата, наличието на бели коси, избраната рецепта.
В съчетание с други билки – индиго, касия, амла – къната е основа за получаването на кестеняви и черни тонове или просто лек оттенък и цялостно затопляне на цвета. Освен че придава цвят, естествената къна има заздравяващо и подхранващо действие; при употреба косата ще остане бляскава, обемна и жива. Къната действа отлично и срещу пърхот и други кожни проблеми.

Как се използва:

1. Универсална рецепта за наситен цвят
Къна се смесва с течност по избор (топла вода, чай от лайка, лимонов сок, сок от портокал, червено вино) до консистенцията на каша, покрива се и се оставя да престои от 2 до 24 часа, докато отдели цвят. Лесно ще познаете кога е готова: повърхността ще потъмнее, а намажете ли вътрешната част на китката, след половин минута кожата ще се оцвети в оранжев цвят. Косата се разделя на кичури и се намазва обилно със сместа, покрива се с найлонова шапка и хавлиена кърпа, и се оставя на косата от 2 до 8 часа. Измийте обилно с вода; нанесете повече балсам за по-лесно отмиване.
За по-бързо отделяне на цвят, както и за по-студени тонове и по-малко червеникави оттенъци в рецептите с къна и индиго - добавете и 2-3 с.л. амла в сместа с къна.

Количество къна според дължината на косата:
- За къса коса използвайте 50-100 гр. къна.
- За коса до раменете – 100 гр.
- За дълга коса – 200гр.

Очакван резултат:
- При светла коса – ярко риж цвят.
- При кестенява коса – наситен тъмно червен цвят.
- При черна коса – без промяна в цвета, слаб оттенък на слънчева светлина.

2. Маска от къна
С маската от къна се постига минимална промяна в цвета на косата и силно подхранващо действие. Използвайте 2 с.л. къна, смесете с течност по избор, и оставете да престои в съда от 20 мин. до няколко часа. Ако добавяте касия, смесете я в отделен съд, оставете я да престои, и добавете към готовата къна. Разредете получената смес с повече балсам за коса – ¼ до ½ ч.чаша. Нанесете на косата равномерно, покрийте с найлонова шапка и хавлиена кърпа, и оставете да престои – за минимална промяна в цвета – 20-30 минути. Измийте обилно с вода.
Очакван резултат: при светла коса – ягодово русо; при кестенява коса – топло кестеняв цвят; при много тъмна коса – без промяна в цвета.

Възможно е къната да се смеси с касия, индиго и/или амла за постигането на различни нюанси - дори тъмно кестеняво и черно!

100 гр.

Произход: Индия

Няма мнения за "HennaFox Натурална къна на прах"

Оценете продукта

Вашият e-mail адрес няма да бъде видим.

Scroll