БиоВита Клетъчно балансиране на холестерола, 30 капсули

24.30 лв.
Хранителна добавка!
Производител:BioVita
Наличност:
Количество:
ГОРЕЩИ ОФЕРТИ
горещи
оферти

Хранителна добавка!

- Иновативна натурална формула за подържане на оптимални нива на холестерол и триглицериди в кръвта, подобрява еластичността на кръвоносните съдове, подобрява метаболитните параметри.
- Предпазва от заболявания на сърдечно-съдова система, инфаркт, инсулт, исхемична болест.
- Подобрява кислородната консумация на сърдечния мускул и намалява пред и след натоварването му.
- Проявява антиоксидантен ефект и забавя процесите на стареене.
- Използвани са съставки с клинично доказан ефект и висока бионаличност.

Състав:
1.CORDIART™ е клинично доказана субстанция разработена от BioActor - Холандия и Ferrer Healthtech- Испания.
CORDIART™ е натурален рутенозид екстракт от цитрусови плодове с доказан добър кардиоваскуларен ефект  за превенция на сърдечно- съдови заболявания. Клинични изследвания показват ефективност спрямо ендотела на кръвоносния съд, профилактика на съдови увреждания, ограничаване рисковите фактори за атеросклероза-хронични  субклинични възпалителни процеси, увеличено ниво на фибриноген, хомоцистеин, липидно натрупване.
Клинично изследване показва положителен  ефект на  CORDIART™  върху ендотелната функция при променен кръвен поток. Този подход спрямо ендотела на кръчоносния съд, заедно с проследяване на холестерол в кръвта, прилагане на двигателен режим и здравословно хранене е ключът към предотвратяване на сърдечно- съдови заболявания.
Кръвта пренася кислород и важни нутриенти до всички клетки на организма. Здравината на съдовия ендотел( вътрешния слой на кръвоносните съдове) определя тези процеси.
Ендотелна дисфункция е признат като един от основните фактори за развитието на сърдечно-съдови заболявания (ССЗ), като атеросклероза, хипертония и сърдечна недостатъчност.
Всички органи в човешкия организъм се нуждаят от добро кръвоснабдяване, за да осъществяват своите функции. Този процес се нарушава при увреждане на съдовия ендотел с отлагане на масти в нея. При промяна структурата на съдовата стена на големи и средни артерии в резултат натрупване липиди, комплексни въглехидрати, фиброзна тъкан, калциеви отлагания се наблюдава стесняване лумена на кръвоносния съд. При наличие на стеноза над 80% и липса на компенсаторно развити колатерали се стига до патологични клинични състояния- миокарден инфаркт, сърдечни ритъмни нарушения, исхемия със сърдечна недостатъчност, ангина пекторис, внезапна сърдечна смърт.
Ендотелна дисфункция обикновено се свързва с намаляване на азотен оксид (NO) бионаличност, поради нарушена NO производство от ендотела. NO е важен  за поддържане на васкуларно здраве. Проявява вазодилатиращ ефект, участва в подтискане процесите на възпаление, както и агрегация на тромбоцитите и  прикрепване  към съдовата стена, което е рисков фактор за инсулт или инфаркт.
(NO се свързва с ензима гуанилатциклаза, активира го и увеличава вътреклетъчната концентрация на cGMP(цикличен гуанозин моно фосфат). Последният отвежда свободните калциеви йони в саркоплазматичния ретикулум и предизвиква гладкомускулна релаксация.)
CORDIART ™ активира производството на азотен оксид (NO) от ендотела чрез въздействие върху група ензими NO синтетази,  което от своя страна изпраща сигнал към съдовите гладки мускули да се отпуснат. Това  индуцира вазодилатация на кръвоносните съдове и поддържа здравословна циркулация. В резултат на предизвиканата вазодилатация се намалява преднатоварването на сърцето, понижават се миокардните кислородни нужди. Подобрява се кръвоснабдяването в исхемичните участъци и се поддържа  помпената функция на сърцето.
Благоприятното въздействие на CORDIART ™ върху ендотелната функция са клинично доказани.

2.Органичен фермент червен ориз
Представлява екстракт от метаболити на дрождата Monascus purpureus върху мокър органичен ориз, със съдържание 1.5% Монаколин К.
Монаколините са група съединения, които са инхибитори на холестеролната биосинтеза и притежават потенциал при профилактика и лечение на атеросклероза и коронарна болест.
Проучванията показват, че употребата на Монаколин К може да доведе до намаляване с 10-33% в липопротеините с ниска плътност (LDL или "лош") холестерол
Механизмът им на действие е свързан с конкурентно инхибиране на ключовия ензим  HMG - коензим-А редуктазата, с което прекъсват синтезата на холестерола.
(Чрез инхибиране на HMG-CoA редуктаза, превръщането на бета-хидрокси-бета-метилглутарил-CoA в мевалонат е възпрепятстван. По този начин, прекурсор на биосинтеза на холестерол се прекъсва. Това води до дозо-зависимо намаляване на производството на холестерол.)
Монаколин К е известен като ловастатин и освен повлияване холестеролния синтез и намаляване плазмената концентрация на LDL холестерол, проявява положителен ефект върху други фактори на сърдечно-съдови заболявания, като  С- реактивен белтък в кръвта, който е отличителен белег за възпаление.
Ефектът на органичния фермент червен ориз се дължи и на синергичното действие на Мокаколини със съдържащите се в екстракта витамини, ензими и ненаситени мастни киселини.
Субстанция в БиоВита Клетъчно Балансиране на Холестерол е с одобрени здравни претенции от EFSA „Монаколин К в дрожди червен ориз допринася за нормални нива на холестерол в кръвта“.

3.Алфа- линоленова киселина (ALA) – компонента с клинично доказан ефект.
Тази Омега-3 ненаситена мастна киселина е жизненоважна за функцията на клетките.
Тя осигуряват нормални биологични функции на човешкия организъм и е важна част от хранителния прием при профилактика и превенция на редица заболявания.
Не може да се синтезира самостоятелно от човешкото тяло, затова е необходимо да се приема допълнително в храната или под формата на хранителни добавки. Веднъж постъпила в организма, алфа-линоленовата киселина се преработва от ензимите в черния дроб и служи като суровина за производството на други две жизнено важи Омега-3 мастни киселини, а именно ейкозапентаеновата киселина и докозахексаеновата киселина.
Алфа-линоленовата киселина намалява нивата на „лошия” LDL-холестерол и триглицеридите в кръвта. Редица проучвания сочат, че приемът на алфа-линоленова киселина е свързан с понижен риск от коронарна болест на сърцето и внезапна сърдечна смърт.

4.Масло от орех
Съставката е одобрена от EFSA  и е много добър носител на активните съставки, като гарантира максимално добра усвояемост и ефективност. Богатство от витамин Е, полиненаситени мастни киселини, каротеноиди, ретинол, микроелементи и минерали с благотворно влияние върху целия организъм.

Активни съставки в 1 капсула:
CORDIART™ /кварцетин 3-О-рутинозид екстракт, от цитрусови плодове/ - 50 мг.
Дрожди от червен ориз - 50 мг.
Алфа-линоленова киселина (ALA) (а -LA) - 50 мг.
Масло от орех - 330 мг.
Спомагателни вещества: Растителна целулоза изгражда капсулата K-CAPS®; вода.

Прием:
По 1 капсула дневно, без да се дъвче, преди хранене с много течност. Препоръчва се прием, ако нивото на холестерола надвишава 5,17 ммол/л. При нива на холестерола между 5,17 - 6,20 ммол/л. - 1 капсула дневно. Ако нивото на холестерола е по-високо от 6,20 ммол/л. - 2 капсули дневно.
При прием на антикоагуланти или предтояща операция, моля консултирайте се с вашият лекар.
Използвайте най-малко 3 седмици за по-добри резултати.

30 капсули

Производител: GoCaps GmbH, Германия за "БиоВита 14" ООД

Няма мнения за "БиоВита Клетъчно балансиране на холестерола, 30 капсули"

Оценете продукта

Вашият e-mail адрес няма да бъде видим.

Scroll