БиоВита Клетъчна грижа за диабетици, 30 капсули

24.30 лв.
Производител:BioVita
Наличност:
Количество:
ГОРЕЩИ ОФЕРТИ
горещи
оферти

Хранителна добавка!

Превенция на диабета е най-добрия начин за борба с него!

Хранителна добавка с положително влияние при метаболитен синдром, преддиабетно и диабетно състояние тип 2.
Подобрява еластичността на кръвоносните съдове, чувствителността на клетките към собствения инсулин, подпомага ефективното преработване на въглехидрати и мазнини.
Отлични резултати при инсулинова резистентност при съчетание на БиоВита Клетъчна Грижа за Диабетици с двигателен режим и подходящ начин на хранене.
В продукта са използвани две патентовани съставки, чийто ефект се доказва с проведени експериментални клинични проучвания.

Състав:
1.Portusana® (EFLA®308) -  Регистрирана търговска марка на Flutarom Швейцария.
Подържането на оптимални нива на кръвна захар е важно за добро функциониране на сърдечно- съдова система, ендокринна система, метаболизъм, нервна система и обща жизненост.
Flutarom разработи  високо концентриран екстракт от Тученица (Portulaca oleracea) , за който експериментално чрез ин витро тестове  се доказва, че екстрактът  нормализира нивата на кръвна захар само за осем седмици. За периода не се съобщава за нежелани реакции.
Проведено е изследване в Edith Wolfson Medical Center, Holon (Israel)  в продължение на 12 седмици на пациенти с диабет тип 2. Наблюдава се показател гликиран хемоглобин HbA1c, който е дългосрочен маркер за кръвната захар, силно свързан с повишен риск от развитие на сърдечно-съдови заболявания.
Резултатите показват понижени стойности на  кръвната захар, какти и  на HbA1c при 80% от пациентите при 12 седмично приложение на екстракта от Тученица на Flutarom, без да се регистрират нежелани реакции.
Проучването потвърждава благоприятният ефект на екстракта от тученица за подържане оптимални нива на кръвна захар.
Въздействието е върху три ключови механизми:
- Модулира чувствителността на клетките към инсулин, като увеличава броя и ефективността на рецепторите към инсулин.
- Намалява абсорбцията на глюкоза от червата в кръвния поток
- Увеличава обратното всмукване на глюкоза от кръвния поток в клетките
Екстрактът от тученица Portusana® е богат източник на витамин С (7-8 пъти повече от цитрусовите плодове), витамини от групата на В- В6, В9, минерали като желязо, магнезий, калций, калий, манган, както и Омега 3 (алфа линоленова киселина-ALA).
Всички тези нутриенти определят благотворно влияние на Portusana® върху целия организъм.

2. Glucagel™- високо пречистен 75%  (1-3)(1-4) β-glucan.
Представлява естествено извлечен от ечемик бета глюкан, чийто многобройни здравословни ползи са доказани и признати.
- Спомага за оптимални нива на глюкоза в кръвта
- Ефективен в борбата с метаболитен синдром и инсулинова резистентност
- Подобрява метаболизма
- Нормализира липидния профил средно с 10-14% (клинично проучване)
- Понижава риска от сърдечно-съдови заболявания
- Установен имуномодулиращ ефект както на системни, така и на клетъчни нива
- Естествен пребиотик
- Ниска гликемична стойност и висока ефективност за контрол на теглото
- Висока чистота на екстракта,което гарантира чистота по отношение на нишесте и липидни фракции спрямо другите житни култури
- Одобрени здравни претенции от EFSA Art.14 of EC Regulation 1924/2006

Бета-глюканите ((1 → 3), (1 → 4) бета-D-глюкан) са разтворими влакна, открити в зърнени храни и са големи линейни полизахариди. От всички зърнени култури, ечемикът е най-богатият източник на бета-глюкан разтворими фибри.
Бета-глюкан формира силно вискозен разтвор, който забавя абсорбцията на холестерол, мастни киселини, жлъчни киселини и глюкоза, което води до по-ниски нива в кръвта. В отговор на по-ниски нива на кръвна захар, инсулиновите нива също се намалява. По този начин, вискозитет в тънките черва медиира свойства на бета-глюкан, понижаващи холестерола и намаляване на глюкозата.
Ефектът на Glucagel™ се дължи на забавяне на  гликемичния отговор , като глюкозата се абсорбира по-бавно в кръвта. Внезапни, високи върхове на глюкоза и инсулин са избегнати. Продължителното освобождаване на глюкоза осигурява енергия на организма за по-дълъг период от време.
В дебелото черво, бета-глюкан е пребиотик, който стимулира растежа на желаните бактерии и ограничава растежа на потенциално вредни организми. Полезни бактерии ферментират бета-глюкан за производство на летливи мастни киселини, които се използват от клетките на лигавицата на червата за защита срещу заболяване на червата.
Бета-глюкан е мощен модулатор на имунната система, чрез неговата способност да свързва и активира специализирани клетки, участващи в имунния отговор. Тези клетки (макрофаги и естествените клетки-убийци) работят по цялото тяло, като част от хуморалния тип имунен отговор. Чрез активиране на имунната реакция, бета-глюкан повишава способността на организма да се бори с инфекции. На база имунна активност намалява риска от поява на ракови клетки.

3. Органично сертифицирано масло от Годжи Бери( Lycium barbarum):
- Забавя процесите на стареене
- Мощен антиоксидант
- Подпомага балансирани глюкозни и липидни нива
- Инхибитор на липидната пероксидация (основен фактор за сърдечно-съдови заболявания)
- Спомага за по- устойчива имунна система
- Силна подкрепа в борбата с последствията на преддиабетно и диабетно състояние-диабетна полиневропатия, нарушено зрение, депресивно състояние, тонус, еректилна дисфункция и др.
Ефектът на субстанцията се дължи на фитонутриентите, които са високо концентрирани.
Полизахариди, богати на фибри с ефект на регулиране нивата на кръвна захар.
Те спомагат за нормализиране PH в организма, което при пациенти предразположени или в състояние на диабет е силно киселинно. Това създава благоприятна среда за развитие на гъбички, микроорганизми и е потенциална възможност за възпалителни процеси.
Зеаксантин-каротеноид с мощно защитно действие срещу макулна дегенерация, превенция на катаракта.
Бета Каротен - Витамин А в естествена форма, който е силен антиоксидант и има важно значение за устойчивостта на кръвоносните съдове, спомага за нормализиране на кръвното налягане, подобрява функцията на имунната система, има  антиканцерогенен ефект.
Проведени са изследвания, които показват, че включването на масло от Годжи Бери  към хранителен режим, съчетан с двигателна активност в продължение на три седмици води до нормализиране нивата на инсулин, намаляване на повишени нива на холестерол и триглицериди в кръвта.
Това води до заключение, че Годжи Бери може успешно да се прилага при пациенти с инсулинова резистентност, метаболитен синдром и диабет тип2.

4. Хром Пиколинат - клинично доказана субстанция.
Одобрена здравна претенция от EFSA “ Допринася за подържане нормални нива на кръвна захар.“
Хромът е микроелемент с голямо значение във въглехидратната и мастна  обмяна, тъй като учавства като Ко-Фактор и активира редица белтъчни молекули-ензими в процесите на регулиране на кръвна захар и холестерол.
Установена е връзката между диабетното състояние и нарушаване количеството хром в организма.
В 13 от 15 проучвания (в това число 11 рандомизирани контролирани проучвания), включващи общо 1690 пациенти (1505 в CrPic група), са отчетени  значителни подобрения в най-малко един показател на гликемичния контрол.
В представената форма - пиколинат, хромът се отличава с висока бионаличност, което определя неговата ефективност.
Отчита се значително намаляване на хипергликемия, хиперинсулинемия, холестеролемия.
Хром Пиколинат повлиява чувствителността и броя рецептори на клетките за свързване с инсулин, за да се разградят захарите и да се освободи енергия, която клетките използват за своя метаболизъм. Така благоприятно се повлиява въглехидратната обмяна и се постигат добър метаболитен профил.

Активни съставки в 1 капсула:
Portusana™ (EFLA®318) - растителен  екстракт от Тученица -50 мг.
Glucagel™- (75%)  бета глюкан екстрахиран от ечемик - 100 мг.
Oрганично сертифицирано масло от Годжи Бери (Lycium barbarum and Lycium chinesis) - 150 мг.
Хром Пиколинат - 200 мг.
Масло от орех - 180 мг.
Спомагателни вещества: Растителна целулоза изгражда капсулата K-CAPS®; вода.

Прием: 1 капсула дневно

30 капсули

Производител: GoCaps GmbH, Германия за "БиоВита 14" ООД

Няма мнения за "БиоВита Клетъчна грижа за диабетици, 30 капсули"

Оценете продукта

Вашият e-mail адрес няма да бъде видим.

Scroll