БиоВита Клетъчен Антиоксидант БРОКОВИТ, 30 капсули

25.90 лв.
Клетъчна грижа - Антиоксидант.
Производител:BioVita
Наличност:
Количество:
ГОРЕЩИ ОФЕРТИ
горещи
оферти

Състав:
1.Resvenox™ е патентован билков екстракт от корените и стъблата на Японска фалопия (Polygonum cuspidatum), стандартизиран до 95% транс-ресвератрол, богат на полифеноли, най-важният от които е стилбенол. Прозвежда се от самото растение под въздействие на патогени като бактерия и гъба. Това определя активността на ресвератрол срещу гъбички, бактерии и вируси.
Той подпомага дейността на естествените антиоксидантни ензими в клетките и стабилизира клетъчните мембрани, като предпазва клетката от унищожение.
Полезните биологичните ефекти на ресвератрол са доказани с изследвания при сърдечно-съдови заболявания, чернодробни нарушения, мозъчно-съдови нарушения, както и като силен антираков агент. Подпомага регулирането на процеса на отделяне на азотен оксид.

Това е нова стратегия за превенция от онкологични заболявания.
Изследвания доказват проява на силно противовъзпалително действие чрез подтискане на СОХ1 и СОХ2 хидропероксидаза.
Ресвератролът има значителни ползи за здравето и притежава свойства на дълголетие за тези, които го консумират. Това действие е благодарение на  високата чистота на екстракта, активната транс форма на ресвератрол в Resvenox™.

2.Екстракт от Броколи
Екстрактът е богат на вещество, наречено сулфорафан със силно изразени противовъзпалителни и антиракови свойства.
Сулфорафанът има свойството да модулира няколко клетъчни фактора, отговорни за развитието на ракови клетки. Той  блокира действието на мутагенни фактори и повишава транскрипцията на белтъци, които подтискат прогресията на туморни клетки и появата на метастази.
Предпазва клетката от оксидативен стрес като повлиява функцията на ензими като  глутатион S- трансфераза, супероксид дисмутаза, фаза 2 ензими и др. Тези естествени антиоксидантни ензими не само защитават  клетките от окисление и последващо възпаление, но и възстановяват организма от състояние на хроничен оксидативен стрес.
Сулфорафанът се бори срещу повишаване нивото на интерлевкин-6, отговорен за преминаването на едно възпаление от остро в хронично.
Хроничното възпаление играе ключова роля в злокачественото израждане на клетките и за много други патологични състояния. Сулфорафанът е мощен стимулатор на Nrf2 активност.
Nrf2 (Нуклеарен фактор-еритроид2-свързан фактор2) е важен цитопротективен нуклеарен транскрипционен  фактор, който предпазва организма от появата на невродегенеративни заболявания, като болести на Алцхаймер и Паркинсон, заболявания на имунната система, ХОББ, сърдечно-съдови заболявания, стареене и злокачествени патологични състояния. Той подтиска активирането на друг клетъчен фактор (нуклеарен фактор капа В), отговорен за възпалителни процеси, които водят до клетъчно увреждане.
Този механизъм е важна стратегия за предотвратяване увреждане на ДНК и подтискане на туморен растеж.

3.Селен
Използваният селен е с одобрена здравна претенция от EFSA/EU: Селенът спомага за подържане на нормална функция на имунната система и допринася за защита на клетката от действието на свободните радикали.
Той е незаменима част от вътреклетъчния антиоксидантен ензим глутатион пероксидаза.
Подпомага антибактериалната и антивирусна зашита на организма. Важен е за финкцията на щитовидната жлеза, която регулира всички жлези с вътрешна секреция.
Подобрява  подвижността на сперматозоидите, функцията на половите жлези и благоприятства фертилността при двамата партньори.

4.Масло от орех
Съставката е одобрена от EFSA  и е много добър носител на активните съставки, като гарантира максимално добра усвояемост и ефективност.
Богатство от витамин Е, полиненаситени мастни киселини, каротеноиди, ретинол, микроелементи и минерали с благотворно влияние върху целия организъм.

Активни съставки в 1 капсула:
Resvenox® /суров ферментирал Ресвератол - 100 мг.
Екстракт от броколии - 50 мг.
Селен - 70 µcg.
Масло от орех - 330 мг.
Спомагателни вещества:
Растителна целулоза изгражда капсулата K-CAPS®; вода.

Прилага се за намаляване риска от:
• сърдечно-съдови заболявания
• болест на Алцхаймер
• заболявания на имунната система
• диабет и метаболитни нарушения
• липидни нарушения
• чернодробни заболявания
• кожни заболявания
• ракови заболявания

- Подобрява работата на клетките на имунна защита. Повишава общият и локален  имунитет, което прави употребата му важна при хронични възпалителни процеси, както и в остра форма.
- Мощно действие самостоятелно или в комбинация с медикаменти срещу вируси, бактерии и гъбички.
- Оказва положително влияние върху мъжко и женско здраве, както и цялостно върху ендокринната система.
- Увеличава устойчивостта на организма при неблагоприятни фактори - стрес, повишена умствена и физическа активност.
- Удължава живота на клетката, като подпомага процесите на детоксикация и подобрява процеса на клетъчно дишане. Това го прави мощен противостареещ агент.
- Съдържа клинично изследвани съставки, за които научно е доказано, че подържат имунната система на клетъчно ниво като стимулират дейността на основните клетки на имунна защита - макрофаги.
- Стабилизира клетъчната мембрана на митохондриите - органелите, в които се осъществява клетъчно дишане, улавя свободните радикали и противодейства на уврежданията, предизвикани от възпалителни процеси.
- Подобрява ефективността на естествените в организма антиоксиданти системи и ензими, като по тази начин забавя процесите на стареене и предотвратява появата на заболявания.

Произведен в Германия по патентована технология и по изискванията за добра производствена практика.

Балансирана формула, съдържаща съставка с доказани клинични действия и одобрени здравни претенции от Европейския Орган по безопасност на храните.

30 капсули

Производител: GoCaps GmbH, Германия за "БиоВита 14" ООД

Няма мнения за "БиоВита Клетъчен Антиоксидант БРОКОВИТ, 30 капсули"

Оценете продукта

Вашият e-mail адрес няма да бъде видим.

Scroll