Био Класа Био пълнозърнест кус-кус, 500 гр.

4.60 лв.
Био пълнозърнест кус-кус.
Производител:Био Класа
Наличност:
Количество:

Произведен от биологично култивирана твърда пшеница.

Употреба: като гарнитура към ястия, салати и десерти, след като се свари на тих огън в 1,5 л вода, докато я поеме.
 
Продукт на биологично земеделие

500 гр.

Произход: Германия

Кускус е храна, тестено изделие, което се състои от зрънца с големина около 1 мм (в сготвено състояние), направени по специален начин от грис.
Кускусът по традиция се сервира към месна или зеленчукова яхния. Кускусът е основна храна в Магриб — в по-голямата част на Алжир, източно Мароко, Тунис и Либия той е познат просто като та`аам — „храна“. Популярен е в Магриб, Западноафриканския Сахел, Франция и части на Близкия Изток. Много популярен е сред евреите от североафрикански произход, но произходът му е берберски.
В САЩ кускусът е познат като паста, но в повечето други страни се разглежда по-скоро като отделен вид зърнена храна. В България истинският кускус е малко познат, а „кус-кус“ е широко употребявано макаронено изделие (паста) с форма на дребни зърна, разпространена в Източна Европа, позната в Италия.
Производство - Зрънцата кускус се правят от грис (едро смляна твърда пшеница или, в някои райони, от едро смлян ечемик или просо. Грисът се ръси с вода и се овалва с пръсти така, че да образува малки топчета, които се ръсят със сух грис, за да не се долепват едно до друго и след това се пресяват. Зрънцата, които са прекалено малки, преминават през ситото и с тях процесът се повтаря, докато получат необходимата големина. Процесът продължава, докато всичкият грис е оформен в зрънца кускус.
Това е много трудоемък процес. В миналото жените са се събирали на групи и са приготвяли запас от кускус в продължение на няколко дни. В наше време производството на кускус е механизирано и кускус се продава по целия свят.

Няма мнения за "Био Класа Био пълнозърнест кус-кус, 500 гр."

Оценете продукта

Вашият e-mail адрес няма да бъде видим.

Подобни продукти
Scroll