Био кисело мляко, 200 гр. Рукатка

1.50 лв.
Този продукт не се доставя с куриер. Наличен е в магазин "БиоДарове", в центъра на София - ул. "Екзарх Йосиф" 22.
Производител:Рукатка
Наличност:
Количество:
ГОРЕЩИ ОФЕРТИ
горещи
оферти

Био киселото мляко "Рукатка" се приготвя от биосертифицирано краве мляко, от пасищни крави.
Млякото "Рукатка" е пълномаслено - от 3,6% до 4,2% - според естествената масленост на конкретния млеконадой.

Киселото мляко може да бъде с различна консистенция и вкус, според пашата. Понякога има вкус на билки.
Тази прелест съдържа само неразделната полезна двойка - Lactobacillus bulgaricus и Streptococcus thermophiles.
Няма сухо мляко, няма консерванти.
Насладете се на истинско българско кисело мляко! И не, това не е реклама - това са отзивите от нашите клиенти!

За директна консумация!
Може да добавите плодове и овесени ядки, може да си направите най-вкусния таратор, може да го разбиете на айрян с малко сол и още, и още...

Хранителна стойност в 100 гр. продукт:
Енергийна стойност 259kJ / 62 kcal
Мазнини - 3.6 гр., от които наситени мастни - 2.3 гр.
Въглехидрати - 4.2 гр., от които захари - 4.2 гр.
Белтъци - 3.2 гр.
Сол** - 0.1 гр.
**Поради естествено съдържащ се в млякото натрий

400 гр. в рециклируеми кофички

Производител: "Драгана Ентъпрайзис" ООД, с. Драгана
Търговска марка "Рукатка"

За мандрата и нейните създатели:
"- Помните ли времето, когато киселото мляко се продаваше в легени? – пита Виктор.
- Даа, ходехме със собствени съдове, които продавачката пълнеше, и ги занасяхме вкъщи – уточнява Наско.
- Най-много обичах да ми се падне от новата партида с повече каймак и да си направя „космонавтска закуска“ – кисело мляко с мед – спомня си Ирена.
С подобен разговор започва историята на „Рукатка“. Виктор Папазов, създател на Българската фондова борса, Атанас Настрадинов, дългогодишен управител на Canon Bulgaria и Ирена Комитова, издател на сп. PREMIUM Lifestyle имат разностранен опит в корпоративния свят, финансите и предприемачеството. Пътищата им се преплитат по различни начини във времето, но преди няколко години установяват, че има нещо, което ги свързва много по-силно от всичко останало – убеждението, че всички заслужаваме да консумираме чиста, истинска храна.
От разговора по-горе до първите кофички мляко с марка „Рукатка“ пътят е дълъг – вече над 6 години - и неотъпкан. Но точно в това се крие чарът на всяко начинание, което си е поставило истински високи и амбициозни цели. Тримата си обещават безкомпромисно отношение към качеството. Принципът, който ги събира е да предложат продукт с доказан произход, който с гордост да предлагат на своите деца и внуци. След другите си висши образования – по икономика, финанси, мениджмънт и филология – през 2018-2019 г. Атанас и Виктор дори стават студенти в Университета по хранителни технологии в Пловдив, за да изучат в детайли процесите на млекопроизводството.
За да „си правят сами храната“ решават да изградят малка мандра в балканското село Драгана в Ловешкия край. Мандрата е създадена с помощта на Европейски земеделски фонд за развитие на селските региони, програма "Програма за развитие на селските региони 2014-2020", мярка 4 "Инвестиция в материални активи", с подмярка 4.2.
За производството купуват само най-чисто био сертифицирано прясно мляко, доставено от две ферми, в които животните се отглеждат според стриктните изисквания за био животновъдство. Всички продукти с марка „Рукатка“ са пълномаслени, защото Ирена, Виктор и Атанас вярват, че това е най-естественият начин на производство и подобен подход би бил оценен високо от клиентите на 21-и век.
Мисия: „За нас „Рукатка“ не е екзотично приключение, а мисия и кауза: да пресъздаваме отново и отново автентичния вкус и качество на българските млечни продукти, да запазим този неповторим вкус за поколенията, които сега растат, и по този начин ги дарим с повишен имунитет и здраве. Децата ни заслужават да знаят какво е истинско „кисело мляко“ и по какво то се отличава от йогурт, например. Искаме всички приятели и клиенти да са спокойни, че в нашето сирене, кашкавал, масло и извара няма сухо мляко, няма консерванти, няма растителни мазнини. Ще е безотговорно да знаем как се правят „по учебник“ био млечните продукти и да не споделим това знание с обществото ни“.
https://www.rukatka.bg/page/nachaloto

Няма мнения за "Био кисело мляко, 200 гр. Рукатка"

Оценете продукта

Вашият e-mail адрес няма да бъде видим.

Промоционални продукти
Scroll