• Таро. Попитай сам себе си

Таро. Попитай сам себе си

20.00 лв.
Ще го бъде тъй, както аз не зная!
Наличност:
Количество:
ГОРЕЩИ ОФЕРТИ
горещи
оферти

Автор: Илиана Смилянова

Тази книга предоставя на читателя възможност, с помощта на символите в таро, да потърси, да открие и да използва вътрешни, висши опорни точки, светли ориентири в своето житейско пътуване –  през съответните година, месец, ден (Карта на годината и на месеца, Карта на деня), при търсене на отговора на актуален въпрос (Попътен и насрещен вятър, Партньорско огледало), при процес на себепознание и самоанализ (Рождена карта таро), при стремеж към синхронизиране на вътрешните и външните условия и процеси (Карта таро на декадата).
Използваният метод на работа се основава на убеждението, че въпросът и отговорът се раждат на едно и също „място” и са деца на един и същи „родител”. Затова именно онзи, който е „бременен” с въпроса, трябва „да роди” отговора... Целта е не механично и самоцелно предсказване на бъдещето, а целебно пътуване навътре, при което човек избира да е активен участник в своя живот и да служи на висши и благи цели...
Таро системата работи със символи – а те надхвърлят възможностите на словото, преминават безпрепятствено всички езикови граници и потъват вътре в нас, за да изплуват отново с посланията на Душата ни.

"Издателско ателие Аб"
Издадена - 2013 г.
Страници - 240 
Корица - мека 

Илиана Смилянова е родена на 1 август 1965 г. в Дупница. Завършва българска филология в СУ "Св. Климент Охридски". Работи като преподавател по литература до 1996 г., след което учи психотерапия. С изучаване и изследване на философията на таро и на връзките на тази система с митология, нумерология,  цветята на Бах и други се занимава от 2000 г.  Посещавала е  семинари на Хайо Банцхаф, Херман Хайндл, Рейчъл Полак, Лило Шварц, Маргарете Петерсен, Мехтхилд Шефер и други. Представител е на AGM-Urania, един от най-големите производители на таро карти. Извършва консултации с таро и цветята на Бах, провежда курсове и семинари. Живее в София.

Таро е езотерична система, популярна най-вече откъм своя предсказателен аспект, но всъщност една от основните й ценности е в това, че тя ни предоставя възможност да структурираме и опознаем света около нас, а най-вече самите себе си, да видим, осъзнаем, разберем свързаността на всичко и всички, закономерностите, които ни създават и които ние на свой ред създаваме. Нейната значимост е не само в погледа, който ни дава в посока назад (минало) и напред (бъдеще), но и в дълбочина, към същността на проблема. Таро е своеобразно огледало, в което, ако имаме необходимата честност и смелост, можем да отразим истинската си същност, да видим невидимото за обикновения ни делничен поглед, своите плюсове и минуси, които остават често скрити за самите нас и които проектираме върху другите, правейки ги отговорни за нашите успехи и провали.

Таро създава мост между съзнанието и подсъзнанието, прави възможно "осветяването" на подсъзнателни процеси, разкрива скрити движещи причини и закономерности, подсказва неподозирани пътища - изходи в объркани житейски ситуации, протяга ръка за помощ в кризисни моменти. Допитването до таро не ни лишава от избор, както често фаталистично се предполага, а напротив - увеличава многократно възможностите ни да избираме, показвайки ни цялостен, обзорен или детайлизиран, конкретен поглед върху даден проблем или ситуация. Таро ни предоставя информация - а информацията помага, лекува душата, объркана, обезверена от загубата на смисъл и посока. Таро ни дава възможност да осмислим света навън и вътре в нас, да превърнем хаоса в хармоничност - първо в самите нас, а след това, закономерно, в света около нас. Всяко събитие и човек в живота на човек имат своя смисъл и значение, свое място в цялостния "пъзел" на неговото съществуване. И система като таро (или астрология, нумерология, И Цзин) - философска, аналитична и предсказателна - ни дава възможност да погледнем зад видимата страна на нещата, да видим съдържанието зад формата, Божествения смисъл зад привидната "случайност".

Таро не е панацея, не е и средство да прехвърлиш своята отговорност навън, върху нещо или някой друг - никой и нищо не може да реши проблема вместо нас. Както и всяка друга езотерична система, таро не е и не бива да се превръща в самоцел - то е средство да получим карта на пътя с указателни знаци по него. Таро е един от начините да видим нови възможности, нови гледни точки, ново разбиране за същността на нещата, причини и последствия, за които не сме и подозирали, които сме пренебрегвали или не сме смеели да си признаем пред самите нас.

Общуването с таро ти дава отговори, които са в теб самия, показва ти пътища, които само ти можеш и трябва да извървиш. Таро е езотерична система, която защитава, предпазва този, който я използва, като прави достъпна за него само толкова и такава информация, каквато той може да разбере и отработи. Работата с таро ни помага да разберем причините и последствията, да свържем минало, настояще и бъдеще в едно цяло, като осмислим своята роля, своята отговорност и огромни възможности, да видим своето "днес" като ехо от "вчера", а "утре" като ехо от "днес". Таро ни предлага помощ, от която можем да се възползваме, без да я абсолютизираме и без да ставаме зависими от нея.
© Илиана Смилянова

Няма мнения за "Таро. Попитай сам себе си"

Оценете продукта

Вашият e-mail адрес няма да бъде видим.

Scroll