• План Б 2.0 : Да спасим планетата от стрес и цивилизацията в беда

План Б 2.0 : Да спасим планетата от стрес и цивилизацията в беда

15.00 лв.
Наличност:
Количество:
ГОРЕЩИ ОФЕРТИ
горещи
оферти

Автор:Лестър Р.Браун

Нашата глобална икономика надхвърля възможностите на планетата, които я поддържат, и все повече тласка цивилизацията към упадък или дори към колапс. Ние загубихме представа колко много се развиха човешките дейности. Преди един век годишният ръст на световната икономика се измерваше с милиарди долари. Сега се измерва с трилиони.

В резултат на това ние потребяваме възобновяемите ресурси по-бързо, отколкото те могат да се възпроизвеждат. Горите се свиват, водоносните пластове спадат, риболовът е в криза. Използваме нефта с темпове, които не ни оставят много време да планираме какво ще правим след това. Изпускаме в атмосферата парникови газове по-бързо, отколкото природата може да ги поеме.

Запазването на прогреса зависи от замяната на основаната на изкопаеми горива, центрирана около автомобилите и изхвърлянето икономика с нова икономика, захранвана от изобилни източници на възобновяема енергия - вятър, слънце, геотермална, водноелектрическа и биогорива. Транспортната система ще бъде много по-разнообразна, ще използва много по-широко леки релсови превози, автобуси и велосипеди и по-малко автомобили. Това ще бъде икономика на пълно рециклиране и повторно използване.

Имаме технологиите да я изградим - в това число например бензиново-електрически хибридни коли, модерни вятърни генератори, високоефективни хладилници и икономични напоителни системи. Вижда се как ще изградим новата икономика тухла по тухла. С всеки вятърен парк, покрив със слънчеви панели, фабрика за рециклиране на хартия, велосипедна пътека и програма за презалесяване ние се придвижваме все по-близо към икономиката, която ще запази икономическия прогрес.

Брой страници: 368 стр.
Корици: Меки корици
Размери: 23.5x15.5 см.

Издателство: Книжен тигър

Няма мнения за "План Б 2.0 : Да спасим планетата от стрес и цивилизацията в беда"

Оценете продукта

Вашият e-mail адрес няма да бъде видим.

Scroll