• От люлка до люлка

От люлка до люлка

15.00 лв.
Наличност:
Количество:

Автори: Майкъл Браунгарт и Уилям Макдона

Добра новина за българските читатели, които искат да работят за устойчивото развитие: новаторската книга на германския химик Майкъл Браунгарт и американския архитект Уилям Макдона вече е публикувана и у нас.
Сега българите ще могат да приложат идеите на Браунгарт и Макдона на практика. Да възприемат изцяло нов подход при проектирането и разработването на продукти и сгради с безопасни и използваеми многократно материали.
Книгата е манифест, който призовава за трансформиране на промишлеността чрез интелигентно екологично проектиране. Господстващият модел на съществуващата икономическа система е „от люлка до гроб“, т. е. природните ресурси се превръщат в продукти, които в крайна сметка се изхвърлят.

„От люлка до люлка“ предполага безкраен цикъл на употреба. В природата няма отпадъци. Отпадъкът от един процес е суровина за друг. В по-­широк смисъл идеята не се ограничава само до бизнеса, а може да бъде приложена в най-различни аспекти на човешките дейности.
Чрез исторически преглед на корените на промишлената революция и коментари за науката, природата и обществото Браунгарт и Макдона защитават идеята, че променената индустриална система може да създава стоки и услуги, които генерират екологична, социална и икономическа стойност. Концепцията „От люлка до люлка“ (или C2C) вече се прилага от редица компании, организации и правителства в света. Създадена е и международна система за сертифициране по С2С, която е представена отскоро и в България.
Манифест, който призовава за нова индустриална революция, в сравнение с която както традиционното производство, така и движението за опазване на околната среда биха изглеждали старомодни.

"Това е наръчник за XXI век и трябва да бъде задължително четиво за преуспяващи бизнесмени и за екологични активисти."
Тереза Литълтън, Amazon.com

"Ясен и достъпен манифест... Оригиналните идеи на авторите са вдъхновяващо напомняне, че хората са способни на много по-елегантни екологични решения от тези, на които сме свидетели през последния половин век.“
Сп. „Пъблишърс уикли“

Корици: Меки
Страници: 222 стр.
Размер: 13/20 см.

Издателство: Книжен тигър

Няма мнения за "От люлка до люлка"

Оценете продукта

Вашият e-mail адрес няма да бъде видим.

Scroll