• Опознай хомеопатията

Опознай хомеопатията

8.00 лв.
Наличност:
Количество:

Най-продаваното Въведение в Хомеопатията през последните 10 години.

Американският хомеопат, натуропат и лекар д-р Тимъти Дули ражда една от най-точните и богати метафори, обясняващи статута на хомеопатичното знание в съвременната наука – метафората за Плоската земя.
Чак до XVI век хората били убедени, че Земята е плоска и всички небесни тела се въртят около нея. Около това убеждение били обединени и Науката, и Църквата.
Тогава се появяват няколко луди глави, които започнали да твърдят, че Земята е кръгла и че тя се върти около Слънцето, а не обратното.
И „учените”, и свещениците посрещнали това твърдение не просто с несъгласие, а „на нож”. Мнозина „луди глави” били изгорени на кладата.
Историята учи, че „лудите глави” се оказали по-учени от учените. Интересното е защо „официалната наука” се противопоставила на тяхното твърдение. Отговорът е – защото така се надявала да прикрие неспособността си да обясни реално съществуващи факти и по този начин да спаси репутацията си.
Същият е подходът на съвременната наука и медицина спрямо Хомеопатията днес.
За да не признае неспособността си да обясни ефекта на хомеопатичните лекарства, „модерната” медицина избира да обяви Хомеопатията за ненаучна – и това на фона на безброй доказателства за реално излекувани хора, от болести, пред които „научната” медицина е безпомощна като бебе.
Милионите излекувани с Хомеопатия, а не хомеопатите, са тези, които правят Хомеопатията популярна и обичана. Те са тези, които правят Хомеопатията Медицината на ХХІ век. 

Откъс от книгата

Д-р Тимъти Дули започва книгата си така:

„В продължение на няколко години мои пациенти многократно са ме питали: “Коя книга ще ми препоръчате да прочета, за да се запозная по-подробно с Хомеопатията?”
Въпреки изобилието от книги за хомеопатията, аз не можех да посоча такава, която задоволително да обяснява нейната концепцията и да дава необходимата информация за тази наука.
Е, аз написах книга, която отговаря на тези изисквания. Тя се базира на моите собствени преживявания и наблюдения, които потвърдиха многократно основните теории в хомеопатията.
Малко са хората, които наистина успяват да се ориентират добре при първата си среща с хомеопатията. Нейните постановки са простички и ясни, но не за всеки е лесно да ги схване. Хората се опитват да я разберат и да я интерпретират от позициите на своето образование и жизнен опит. Това е напълно естествено, но понякога ограничава способността ни да възприемем нещо наистина различно.
Повечето лекари лекомислено отхвърлят хомеопатията, при все че не знаят нищо за нея. В края на краищата, как може тя да бъде нещо сериозно, след като те, експертите, не са я изучавали в медицинското училище?
Хомеопатията, обаче, стои стабилно на краката си. Нарастващата й популярност и употреба налагат на всеки, който се занимава със здравеопазване, независимо дали приема хомеопатията или не, поне да се запознае с нейните основни принципи и с хората, които я прилагат отговорно.”

 
Меки корици
Страници: 98

Издателство ХомеохелпНяма мнения за "Опознай хомеопатията"

Оценете продукта

Вашият e-mail адрес няма да бъде видим.

Scroll