Хималайска сол, едра, 200 гр.

1.40 лв.
Хималайска едра сол на кристали от 3 до 5 мм. Подходяща за готвене и за мелничка за хималайска сол.
Производител:Wagner Life Design
Наличност:
Количество:
ГОРЕЩИ ОФЕРТИ
горещи
оферти
Състав:
Хималайската кристална сол е 100% чист натурален продукт. Тя съдържа над 97% натриев хлорид и редица жизнено важни минерали и елемнти за човешкия организъм, които са в усвоима йонна форма. Това са калий, калций, магнезий, фосфор, а розовият й цвят се дължи на съдържащото се в нея желязо.
В своята книга „Вода и сол, есенцията на живота” д-р Барбара Хендел и Питър Ферейра правят задълбочен анализ на Хималайската кристална сол, като съчетават холистичните схващания със съвременните научни достижения. Според тяхното изследване Хималайската кристална сол съдържа 94 елемента от Менделеевата таблица, от които 84 елемента участват в метаболизма на човешкия организъм. Те се намират в солта в същото съотношение, в което са били в първичния океан, от който се счита, че се е зародил живота на Земята.

Всичко в природата, всеки човек, всяка клетка, всеки атом, притежават своя собствена честота на вибрация. Хималайската сол съдържа пълния спектър от вибрации на атомно ниво, които са хармонично вплетени в кристалната й матрица.
 
Ежедневното консумиране на хималайска сол ии пиене на малки количества разтвор “Соле” подпомага:
•балансира телесните функции на всички органи;
•нормализира кръвното налягане (препоръчително при хипертония) - соленият разтвор понижава кръвното налягане до 20 минути. Той не е лекарство против високо кръвно налягане, но има способността да го регулира.
•уравновесява киселинността в организма;
•подпомага елиминирането на отпадните продукти;
•помага за отстраняване на тежките метали (живак, олово, арсен), като ги разгражда на молекулярно ниво;
•редовната консумация заздравява костите;
•прави съня по-здрав;
•укрепва либидото;
•предотвратява целулите и прекрасно допълва всяка диета, в сравнение с трапезната сол;
•намалява риска от ревматизъм, артрит и подагра;
•разтвора е силно лечебен при хрема за пречистване на синусите;
•при инфекции в устната кухина и гърлото (за гъргара и жабурене);
•при възпаления на венците и за избелване на зъбите;
•солено-кални (с хума) вани и маски за лице (идеални и за почистване на кожата);
•за омекотяване на кожата смесете ситна хималайска сол с натурални масла;
•за лечение на гъбички (микоза) на краката, ръцете и други части на тялото;
•намалява риска от образуване на камъни в бъбреците и жлъчката.
 
Как се приготвят разтвор и жизнена напитка„Соле”? - Наситения разтвор от 26% се приготвя като в стъклен съд се налее изворна или филтрирана вода и се поставят няколко по-големи кристалчета сол (за 250 мл. – 2-3 по-едри кристала). Течността престоява така 24 часа. Неразтворените кристали на дъното показват, че водата се е наситила със сол и не може да поеме повече, т.е. разтвора е наситен на 26%.
Жизнената напитка „Соле” - В чаша от 200 мл. вода сложете 1,5 ч.л. наситен солен разтвор (26%) и консумирайте сутрин на празен стомах. Препоръчително е водата, която използвате да е изворна или филтрирана, защото хлора в чешмяната вода неутрализира много от полезните елементи в хималайската сол.
За по-голяма ефикасност приемайте жизнената напитка всеки ден преди закуска, за да заздравите и стимулирате стомаха и червата, а чрез тях да усвоявате по-добре полезните елементи от храната. Консумирайте Хималайската сол и на трапезата си всеки ден като избягвате преработената сол.
 
РАЗЛИКАТА МЕЖДУ NaCl И ХИМАЛАЙСКАТА СОЛ
Натуралната сол бива морска, каменна или кристална. Тя се добива от солните мини или се извлича от моретата и океаните. Натуралната сол, такава каквато я срещаме в природата, се състои основно от NaCl (натриев хлорид) в съчетание с широк набор от микроелементи и минерали. Докато трапезната сол е рафинирана натурална сол, на която по химичен път са премахнати минералните й компоненти, заедно с евенуалните замърсявания. Нейната цялостна структура е нарушена, а съставът й е сведен само до натрий и хлор. Поради тази причина е по-коректно тя да се нарича не сол, а натриев хлорид.
От микроскопските снимките по-долу се вижда, разликата в структурата на трапезната, морската и Хималайската сол. Снимката на Хималайската сол показва как микроелементите в състава й са хармонично интегрирани в кристаланата решетка на солта, докато от снимката на трапезната сол се вижда, че молекулите на натриевия хлорид са групирани в отделни монокристални структури, които не са обединни в единна цялост. При морската сол се наблюдават характеристиките и на Хималайската, и на трапезната сол. Но следва да се има предвид, че в морската сол, наред с богатия й минерален състав, има и редица замърсители. Това е и основната причина, тя да бъде пречиствана, а от там и деминерализирана и деструктурирана.
 
БАЛАНС И pH
Човешкото здраве е в пряка зависимост от водно-солевия и алкално-киселинния баланс. Те се поддържат от специфичното съотношение между водата, солта и йоните на калия, калция и магнезия. Съотношението на тези минерали в кръвта на човека е сходно със съотношението им в океаните. Произхождайки от праисторическия океан, Хималайската сол се състои от 98-99% натриев хлорид и голям брой минерали, включително калий, калций и магнезий.
 
ЖИЗНЕНОСТ
Нашето тяло функционира на базата на електричество. Всяко движение в човешкото тяло се извършва благодарение на електрически импулси. Всяка мисъл също представлява електрически импулс.
Посредством нервната система, те достигат всички части на тялото, пренасяйки информация. Тези импулси протичат благодарение на йоните на калия и натрия. Ако количеството им намалее, тялото губи електропроводимостта си и съответно жизнеността си.
 
КРИСТАЛНО СЪЗНАНИЕ
Солта е матричната система на тялото. Тя е елемента, който свързва духът/енергията/съзнанието с материята. Солта притежава онова дълбоко мистично съзнание, което присъства на земята. Неслучаен е фактът, че във всички популярни солни мини в света има изградени религиозни храмове, както християнски, така и мюсулмански.
Интересно:
•Натуралната сол се среща в три разновидности – морска, каменна и кристална и се добива от солни мини или извлича от океанската и морска вода. Солта, която срещаме в природата се състои основно от натриев хлорид (NaCl) и широк набор от минерали и полезни микроелементи.
•Трапезната сол е рафинирана натурална сол, на която по химичен път са премахнати минералните съставки, заедно с пречистването на замърсяванията. Така цялостната й природна структура е нарушена, а в състава й са оставени само натрий и хлор. Ето защо е по-правилно да я наричаме натриев хлорид вместо сол.
•На снимка под микроскоп ясно личи как микроелементите в състава на хималайската кристална сол са правилно интегрирани в непрекъсната кристална решетка, докато при трапезната сол се наблюдава как молекулите на натриевия хлорид са групирани в отделни монокристални структури, които не са обединени в единна цялост. Морската сол представлява комбинация от предходните два, тъй като наред с полезните си елементи морската вода има и редица замърсители, при пречистването на които тя е деминерализирана и естествената й структура е нарушена.
 
200 гр.
 
Произход: Пакистан
Производител: Wagner Life Design, Германия

Няма мнения за "Хималайска сол, едра, 200 гр."

Оценете продукта

Вашият e-mail адрес няма да бъде видим.

Scroll