• Възглавница "Туини" - двулицева

Възглавница "Туини" - двулицева

59.00 лв.
Производител:Спелта
Наличност:
Количество:
ГОРЕЩИ ОФЕРТИ
горещи
оферти

Не поддържаме този артикул на склад, поради което доставката му може да отнеме до 7 дни!

Възглавница 'Туини' е двулицева - състои се от един слой органик обвивки от спелта, обработени с натурален каучук по специална технология, и един слой органик обвивки от просо.
Двата вида пълнеж не се смесват, тъй като се намират в отделни камери в самата възглавница.
Oбвивките позволяват постоянна циркулация на въздух във възглавницата и възпрепятстват развитието на акари.

Възглавница ‘Туини’:
- се намества по формата на врата и главата
- не потъва под тежестта на тялото
- не запарва
- височината й може се променя според индивидуалните предпочитания
- съчетава благотворния ефект на обвивките от спелта и просо
- има положителен ефект при болки в гърба и гръбнака, схващания, проблеми с мускулите и ставите

Препоръчва се пълнежа да се сменя веднъж на 3-5 години.

За пълнежа: Използват се внимателно селектирани обвивки от органик спелта и просо – предварително се отстраняват по-дребните обвивки и примесите от други растителни видове. След селекцията обвивките на спелтата се потапят в течност, получена от натурален каучук. Течността се просмуква в обвивките без да ги запечатва и без да образува различимо ‘гумено’ покритие. Обвивките остават пропускливи и дишащи. След каучуковата баня обвивките се нагряват до 80 градуса за няколко часа, докато изсъхнат. По този начин се дезинфекцират и отстраняват всякакви възможни следи от насекоми, спори и микроорганизми.
Каучуковата баня придава на обвивките изключителна стабилност и издръжливост. Обвивките не се разтрошават и не образуват фина прах. Това ги прави неблагоприятна среда за развитие на акари. Каучуковата баня увеличава живота на възглавниците, пълни с обвивки на спелта и просо – пълнежът трябва да се сменя на интервал от 3 – 5 години в зависимост от желанието на собственика.
Обвивките спелта, използвани за възглавниците идват от Германия и Австрия, а каучукът от екологично чисти плантации в Южна Индия и Шри Ланка при условията на Fair Trade.
 
Обвивките от просо са богати на силициева киселина, която, когато се освобождава под влиянието на телесната топлина, облекчава мускулни болки, стимулира метаболизма и имунната система. Поставени във възглавница те не потъват под тежестта на тялото и осигуряват стабилност на врата и главата. Затова обвивките на просото се използват за пълнеж на различни видове възглавници – за спане и почивка, за сядане, за бебета и майки и др.
Спелтата е полезна не само като храна. Ако се постави на определени места по тялото, тя облекчава много болестни симптоми и има нежен възстановителен ефект. Затова обвивките на спелтата се използват за пълнеж на различни видове възглавници и матраци – за спане и почивка, за медитация, за бебета и майки и др.
Възглавниците с пълнеж от обвивки на спелта са особено популярни в Германия, Австрия, Холандия, Швейцария, Италия и Великобритания. В менютата за възглавници на хотелите задължително има възглавница от спелта.


Калъфка: 100% памук
Пълнеж: био обвивки спелта и просо
Размери: 45 х 55 см.
Цвят:  бяло  
Тегло: 2200 гр.

Производител: Възглавници Спелта, България

Няма мнения за "Възглавница "Туини" - двулицева"

Оценете продукта

Вашият e-mail адрес няма да бъде видим.

Scroll