• Блог
 • Речник на съставките в козметиката, А-F

  Achillea millefolium Е/лат./ Yarrow /анг./ - Екстракт от Бял равнец - Притежава противобактериалено, противовъзпалително, антиспазмолитично, кръвоспиращо и балансиращо действие. Регулира действието на жлези, особено подходящ при чувствителна и наранена кожа.

  Alanine - Не специфична амино киселина стимулираща имунната система, която подпомага обмяната на захарите и органичните киселини

  Alcohol (Ethanol)- Етанол - Произведен при ферментацията на нишесте или други въглехидрати. Използван е като разтворител на екстракти и други съставки. Има освежаващо и свиващо кръвоносните съдове действие.

  Прочети
 • Историята на една съживена коса

  Много искам да споделя моята история с всички, които имат проблеми с косите си.
  Моля, ако някой от Вас смята, че пиша с рекламна цел,  да затвори статията и да забрави за нея.  Нека се знае от самото начало: наистина,  тук цитирам част от продуктите, предлагани в моя онлайн магазин, но умишлено не съм ги направила като линкове към онлайн магазина, защото историята ми е лична! (Ако някой се интересува конкретно от нещо, може да ми пише.)

  Прочети
 • 10 причини да използваме Марсилски сапун

  Един приятел ме попита какво му е толкова специалното на марсилския сапун, че го използвам от години?! Трябва да призная, че дори понякога да използвам друг сапун – разбира се био, винаги се връщам към добре познатия Марсилски сапун и всеки път затвърждавам избора си. И ето, че направих списък защо задължително трябва да имате един под ръка.
  Но първо малко история...
  Прочети
 • Облепиха и нейното чудодейно масло

  Облепиха (Ракитник или Морски зърнастец) е едно от най-ценните природни богатства от планинските региони на Украйна, Русия и Китай. Ценното растение вирее при песъчливи почви на височина от 1200-1400 метра, но напоследък се сади и в други държави, за да предотврати ерозията по почвите.
  Маслото от облепиха е много полезно за човешкия организъм, бори с множество болести. Това се дължи на съставките му: витамин С и Е, витамини от група В, фолиева киселина, каротеноиди, омега-3, омега-6 и омега-9, органични киселини като тези съдържащи се в горските плодове и флавоноиди.

  Прочети
Scroll