• Био орехова ядка, 250 гр.

Био орехова ядка, 250 гр.

6.70 лв.
БИО ОРЕХОВИ ЯДКИ - 100% НАТУРАЛЕН ПРОДУКТ!
Производител:Био Бърдаров
Наличност:
Количество:
Знаете ли, че ОРЕХИТЕ ПРАВЯТ КОЖАТА БЛЕСТЯЩА...
Все по-често чуваме за козметични продукти на орехова основа. Тези ядки съдържат хранителни вещества, които помагат за зарастването на различни белези и пигментации по кожата и ѝ придават блясък. Някои шампоани и балсами за коса също се приготвят с орехи - за по-гладки, блестящи и здрави кичури. Освен това орехите стимулират растежа на косата и понижават риска от косопад.
Знаети ли, ОРЕХИТЕ ЗАСИЛВАТ ИМУНИТЕТА...
Не са много храните с антиоксидантни свойства, но орехите са сред тях. Тези ядки са правилният избор за подобряване на функциите на имунната система и за отлагане на появата на знаци на стареенето. Спокойно можем да заменим специалните кремове с подмладяващ ефект с орехи!
Знаете ли, че ОРЕХИТЕ ПОДОБРЯВАТ СЪНЯ...
Орехите съдържат съединение, наречено мелатонин, което отговаря за предаване на съобщения по отношение на цикъла на светлината и тъмнината към тялото. Консумация на орехи повишава кръвните нива на мелатонина, чрез което се предизвиква сън. Ето защо яденето на орехи може да бъде чудесен начин за подобряване на съня.
Знаете ли, че ОРЕХИТЕ СТИМУЛИРАТ ОТСЛАБВАНЕТО...
Професор Уолтър Уилет от Харвардската школа по обществено здраве разработи Хранителна пирамида, съобразена със съществуващите в обществото традиции на хранене. Хранителната пирамида на Уилет не е строга диета, а по-скоро система от препоръки за избор на най-полезните и здравословни продукти. Според Уолтър Уилет повечето диети забраняват консумацията на всички видове мазнини, което е абсолютно погрешно. Трябва да се избягват само наситените мазнини и транс-мазнините, докато ненаситените са необходими за здравето на организма. Съгласно пирамидата на професор Уолтър Уилет орехите заемат особено важно място в системата за балансирано хранене редом до фасула и други полезни растителни храни. Основното достойнство на орехите, според харвардския професор, е високото съдържание на белтъчини и ненаситени мастни киселини.
Знаете ли, че ОРЕХЪТ ПОНИЖАВА СТРЕСА...
През 2010 г. учени от Държавния университет на Пенсилвания са провели изследване върху орехите с две групи участници. Едната консумирала орехи, а другата – не. Експертите установили, че хората от първата група имат по-ниско кръвно налягане и са по-спокойни в сравнение с тези от втората.
 
Състав: Орехова ядка от биоземеделие.
 
250 гр.
 
Производител: "Агроинвест Стил" ЕООД, България
Марка: "Био Бърдаров"
 
Кои са "Био Бърдаров"?
"Био Бърдаров предлага висококачествена Био орехова ядка МАХАГОН. Ядките са микс, добре почистени и вентилирани с перфектни вкусови качества. Фирмата притежава сертификат удостоверяващ био произхода на ядките.
Биоорехи, биоорехово масло, биомеденки са само част от продуктовата гама с марката „БИО Бърдаров“
Насажденията, които фамилията на великотърновския предприемач Мирослав Бърдаров стопанисва, са на над 800 декара в община Полски Тръмбеш.
 
На изложението от инициативата „Подкрепяме българското“ в Пловдив щандът на Мирослав Бърдаров от Велико Търново привличаше погледите не само с едрите орехови ядки, но и с два продукта – биоорехово масло и биомеденки с орехово брашно, които са новост на българския пазар. Хората се редяха на опашка, за да си купят едри ядки, биоорехово масло и меденки. Въпреки навалицата, Бърдаров младши отдели време, за да разкаже за семейния бизнес. Той е студент по „Стопанско управление“ във Великотърновския университет „Св. св. Кирил и Методий“, но се включва активно и в бизнеса. Фамилията отглежда над 800 декара с орехи в екологично чистия регион на с. Орловец, община Полски Тръмбеш.
 
Насажденията не са на едно място, но всички са сертифицирани като биологични. Биосертификат имат и предлаганите продукти – както ореховите ядки, така и изделията от тях – меденки с орехово брашно и биоорехово масло. В процес на изпитване преди пускане на пазара са биоорехово брашно и ореховки с ядки и стевия. Григор Бърдаров подчерта, че специално ореховото масло се извличало без химична и термична обработка, било нерафинирано и студенопресовано. Приготвяло се от изсушени и студенопресовани ядки. Младият мъж допълни, че ореховото масло е източник на Омега-3 и Омега-6 мастни киселини, богато е на витамините А и Е. Може да се използва за овкусяване на сосове за салати, риба и месо, добавя се в тестени изделия и десерти.
Цехът, в който се майсторят всички хранителни продукти, се намира в Полски Тръмбеш. Обектът, в който се извършва производство на ореховото масло, сладкарските изделия и пакетирането на ядковите плодове и маслодайни семена, отговаря на всички изисквания на ЕС.
..."
Николета Карастоянова
Цялата статия може да прочетете тук: http://agrovestnik.com

Няма мнения за "Био орехова ядка, 250 гр."

Оценете продукта

Вашият e-mail адрес няма да бъде видим.

Подобни продукти
Промоционални продукти
Scroll