• Био кокосово масло Extra Virgin 200 мл.

Био кокосово масло Extra Virgin 200 мл.

12.30 лв.
Нерафинирано, студено пресовано! Без оцветители! Не съдържа хидрогенизирани мазнини и хексан!
Наличност:
Количество:
ГОРЕЩИ ОФЕРТИ
горещи
оферти

Кокосовото масло Extra Virgin  се добива от прясно обелени и стрити кокосови орехи.

Кокосовата маса се изсушава на ниска температура под 38 градуса по Целзий и след това е студено пресована, до получаване на кокосова мазнина.
Био Extra Virgin кокосово масло е подходящо да се използва както за козметична база, така и като самостоятелен продукт за постигане на здрава и гъста коса и сияйна кожа.
Кокосовата мазнина Extra Virgin може да се използва и за готвене и пържене. Може да се използва за пържене във фритюрник. Ако се филтрира често, кокосовата мазнина за пържене може да се използва многократно.

Кокосовото масло може да се използва както за консумация (1-2 с.л. на ден), така и за козметични цели (маски за коса, като лосион за тяло, лице, пети, устни и т.н.). Може да се смесва и с други масла, или се използва като базово масло.

Още ползи за здравето:
Консумацията на сурово кокосово масло е полезна, защото:
- подобрява храносмилането и усвояването на мастно-разтворимите витамини (А, D, Е, К и бета каротин) и аминокиселини
- подсилва имунната система – кокосовото масло се бори естествено с вируси, бактерии и бързо развиващи се гъбички
- антибактериално и противокариесно, намазано по зъбите вечер
- подобрява използването на захарта в кръвта и намалява симптомите на хипогликемия
- подобрява усвояването на калций и магнезий
- добър антиоксидант
- помага на тялото да използва по-пълноценно есенциалните мастни киселини (омега-3, омега-6, омега-9)
- може да се приема кокосово масло заедно с други суперхрани

При температура под 25 градуса по Целзий кокосовото масло е в твърдо състояние. Поставено върху кожата, веднага се стопява.
При температура над 25 градуса по Целзий кокосовото масло е в течно състояние, което не е притеснително и не влияе на качествата на продукта.

200 мл.

Производител: Greenfield Bio Plantations, Шри Ланка

Кои са Greenfield Bio Plantations?
Greenfield Bio Plantations е пионер в производството и износа на сертифицирани органични продукти от Шри Ланка. Фирмата започва дейснотта си с производство на органичен чай през 1992 г. и бързо разширява портфолиото си от продукти, като включва билки, подправки, плодове, ядки и други органични продукти.
Органични Методи - Greenfield Bio Plantations е основно ангажирана с органичните, екологични и социално- етични методи в отглеждането и преработката на своите продукти. Свидетелство за тези процеси е органичният сертификат Level A (full organic). Освен това, този сертификат гарантира, че продуктите на Greenfield Bio Plantations са запазили естесвените си качества и  натуралния си вкуса.
Fair Trading политиката отразява социалната отговорност на Greenfield Bio Plantations и тяхната загриженост да върне производството и земеделието на местната общност . Greenfield Bio Plantations участва активно и в програмата Forest Garden - още една уникална концепция, която има за цел да премахне ефекта на обезлесяване върху околната среда и обществото .
 
За кокосовото масло Greenfield Bio Plantations - Кокосовите орехи, от които се произвежда кокосовото масло Greenfield са 100% органично сертифицирани, отглеждани в обединени градини заедно с други плодове , билки и подправки, с визия за обогатяване на биоразнообразието на тези градини и практикуване на устойчиви методи на биологичното земеделие.Като остров, заобиколен от плажове на песъчлива почва, Шри Ланка е естествено местообитание за кокосови дървета. Комбинацията от висока влажност, солени води и наситени ветрове, изобилие от слънчева светлина и редовни валежи дава възможност на кокосовите орехи да запазят уникалния си вкус и качества.
Кокосовото масло има широко приложение и се използва както в кулинарията, така и извън нея. То е популярен заместител на всякакви други мазнини, богато на хранителни вещества и витамин E. Органичното екстра върджин кокосово масло е подходящо да се използва както за козметична база, така и като самостоятелен продукт за постигане на здрава и гъста коса и сияйна кожа.

Няма мнения за "Био кокосово масло Extra Virgin 200 мл."

Оценете продукта

Вашият e-mail адрес няма да бъде видим.

Scroll