• Биониа Бирена мая 100 гр.

Биониа Бирена мая 100 гр.

5.80 лв.
Бирена мая богата на витамини от група B и минерали.
Производител:Биониа
Наличност:
Количество:

Бирената мая Биониа се произвежда от бирени дрожди (100% Saccharomyces cerevisiae), добити само от естествени продукти малц, хмел и вода.
Всички продукти са с гарантиран статус „без ГМО“ (без Генно Модифицирани Продукти).

Бирените дрожди са едноклетъчни еукаритони микроорганизми. Думата „Saccharomyces“ произлиза от старогръцки и означава „сладка плесен“. Те превъзхождат другите видове дрожди по количеството съдържащи се в тях витамини и минерали и поради това спадат към т.нар. „благородни“ микроорганизми.

Биониа Бирена мая на люспи е 100% натурален продукт без добавки.
Тя съдържа повече витамини от група В (В₁, В₂, В₃, B₅, В₆, B₉, B₁₂) от всеки друг природен хранителен продукт:
Витамини:*
Витамин В₁ (Thiamine) 7 мг/100г
 Витамин В₂ (Riboflavin) 3.2 мг/100г
 Витамин В₃ (Niacin) 43 мг/100г
 Витамин B₅ (Pantothenic acid) 3 мг/100г
 Витамин В₆ (Pyridoxine) 1.6 мг/100г
 Витамин B₉ (Folic acid) 800 мкг/100г
 Витамин B₁₂ (Cobal.) 2.1 мкг/100г
*усреднен анализ, тъй като съдържанието варира типично за натуралните продукти

Съдържанието на Биониа Бирена мая на люспи е в естествената си комбинация от минерали и микроелементи:
Калций 280 мг/100г
 Калий 1 800 мг/100г
 Фосфор 1 100 мг/100г
 Желязо 7 мг/100г
 Мед 500 мкг/100г
 Манган 700 мкг/100г
 Цинк 5 мг/100г
 Натрий 0.05 г/100г

Биониа Бирена мая на люспи има естествен органичен произход и снабдява тялото с допълнителни количества белтъчини, фибри и енергия. Това е особено ценно,както за вегани и вегетарианци, които се стремят към изцяло органично хранене, така и за спортуващи:
Енергия в кджл 1 180 /100г
 Енергия в ккал 280 /100г
 Протеини 41.8 г/100г
 Мазнини 1.9 г/100г
 Въглехидрати 23.1 г/100г
 Фибри 21.2 г/100г

Рецепти с бирена мая ТУК

Препоръчителен прием: 2 пъти на ден по 1 с.л., с малко течност. (1 с.л.=2 гр.).
Бирената мая не е лекарствено средство, а се препоръчва като хранителна добавка към дневното меню.
Да не се превишава препоръчителната дневна доза.

Как да я приемаме: Може да се поръси върху салата, да се сложи във вече сготвено

Биониа Бирена мая на люспи НЕ съдържа пълнители и слепители. Тези добавки са необходими за оформянето на активното вещество в таблетна форма, дразнят лигавицата на стомаха, възможно е да причинят алергии и непоносимост към продукта. Затова Биониа Бирена мая се предлага в една от възможно най-чистите форми – на люспи.

Бирената мая представлява универсална хранителна добавка с разнообразни приложения. Тя оказва благоприятен ефект за поддържане състоянието на кожата, косата и ноктите, тя е помощно средство при множество ежедневни проблеми, като диария и запек, има положително въздействие при стомашно-чревни заболявания, хемороиди, раздразнен стомах и други като същевременно повишава имунитета и спомага за доброто функциониране на нервната система. Подходяща е както за вегетарианци и спортисти, поради богатото си съдържание на витамини и белтъчини (44%), така и за хора спазващи диета заради много ниското съдържание на мазнини (2%).

Ползите при употребата на Биониа Бирена мая са:
- Биониа Бирена мая съдържа повече витамини от група В (В₁, В₂, В₃, B₅, В₆, B₉, B₁₂) от всеки друг природен хранителен продукт. Витамините от група В са синергични, поради което са по-мощни заедно, отколкото поотделно. Витамин B комплекс трябва да се подновява всеки ден, тъй като не се съхранява в тялото и излишното количество се изхвърля от организма. Ърл Миндъл, Доктор по фармация, в книгата си „Библия на Витамините“ препоръчва бирената мая като един от основните естествени източници на витамин B комплекс! За да бъде приет лесно от организма, витамин B комплекс в нашата бирена мая е в естествената си комбинация от незаменими аминокиселини и минерали (калций, калий, фосфор, желязо, манган, цинк и др.)

-Бирената мая и метаболизма
От една страна действат като пробиотици. Засилват производството на чревни ензими и имат антибактериално действие върху червата, с което се обяснява положителният ефект при диария (стомашни разстройства).
От друга страна стимулират перисталтиката. Фибрите преминават през организма без да се разтварят, прочистват го от вредните вещества и ускоряват придвижването на храната в организма. Така предотвратяват запека и осигуряват нормалното функциониране на стомашно-чревния тракт. Витамин B комплекс подпомага храносмилането, способства за оползотворяването на мазнините, въглехидратите и белтъчините и изпълва организма с енергия. Недостигът на един от витамините В, обикновено води до лоша усвояемост и недостиг на друг и затова е нужно да се вземат заедно и балансирано.

- Бирените дрожди имат здравни ползи за човека, тъй като съдържат „добри“ бактерии за доброто състояние на чревната флора и същевременно възпират повишаването на „лошите“ микроорганизми Биониа Бирена мая съдържа 21.2 г/100 гр. фибри и оказва благоприятно въздействие за обмяната на веществата в организма. Фибрите помагат за здравето на храносмилателната система, защото регулират дейността ù:

- Бирената мая засилва имунитета
Бирената мая се ползва като традиционно средство в народната медицина против голям брой инфекции. Съдържащите се в нея полизахариди засилват имунната система. B₅ (пантотенова киселина), фолиевата киселина и богатото съдържание на аминокиселини са от полза и за цялостното ни здраве, защото съдействат за регенерирането на клетките, особено когато сме под стрес, преболедували или отслабнали.

- Бирената мая и нервната система
Витамин B играе важна роля за нормалното функциониране на нервната система и повишаването на концентрацията. Липсата му забавя проводимостта на електрическите сигнали на нервните клетки към цялото тяло. Особено витамините B₁ и B₆ иматизключителнопозитивно влияние върху работата на мозъчните клетки.

- Биониа Бирена мая е комплексна естествена хранителна добавка подходяща и за външно приложение в козметиката!

- Бирената мая и добрата фигура
Благодарение на богатото си съдържание на протеини (41.8 г/100г) и фибри (21.2 г/100г) Биониа Бирена мая може да е помощник за отслабването. Протеините осигуряват повече енергия на тялото, а в комбинация с фибрите създават усещане за ситост. При прием половин час преди хранене бирената мая има диетично действие, създава едно приятно чувство на ситост, което трае дълго време, води до по-малък прием на калории от храната и предотвратява преяждането. В същото време набавя на организма необходимите белтъчини и осигурява енергия на тялото. Бирената мая е полезна добавка и за спортуващи, тъй като протеините (41%) са изграждащия материал на мускулната маса.

- Бирена мая за по-здрава кожа, коса и нокти
Бирената мая оказва благоприятен ефект за поддържане на състоянието на кожата, косата и ноктите, тъй като витамините от група B в комбинация с ценните аминокиселини подпомагат обмяната на веществата и естественото регенериране на клетките. Гарантът за растеж на клетките, фолиевата киселина (витамин B₉) есмногоголямосъдържание 800 mcg/100g в Биониа Бирена мая.

100 гр.

Произход: Германия

Няма мнения за "Биониа Бирена мая 100 гр."

Оценете продукта

Вашият e-mail адрес няма да бъде видим.

Scroll